Gümüşhane - Tedak Üyeleri Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane - Tedak Üyeleri Hakim Karşısına Çıktı

Gümüşhane - Tedak Üyeleri Hakim Karşısına Çıktı

Çığ Faciasında 10 Kişi Hayatını Kaybetmiş, 7 Kişi Yaralı Kurtulmuştu

18.03.2010 22:38

ÇIĞ FACİASINDA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 7 KİŞİ YARALI KURTULMUŞTU

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda 10 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan çığ faciasında kusurlu bulundukları iddiasıyla haklarında kamu davası açılan Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) yöneticisi 5 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma ertelendi.

"Taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak" suçlamasıyla haklarında, 2 ile 15 yıl hapis istemiyle dava açılan dönemin TEDAK yöneticileri Figen Bilge, Ercan Bostan, Serhat Yılmaz, Şehnaz Uzuner ve o günki yürüyüş ekibi sorumlusu Ural Ayar, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hazır bulundu. Tüm sanıklar bilirkişi raporuna itiraz ederek, yeniden rapor hazırlanmasını talep etti ve tahliyelerini istedi.

Sivil toplum örgütü mensubu olduklarını ve gönüllü olarak çalıştıklarını belirten dönemin TEDAK Başkanı Ercan Bostan, olay sonrasında psikolojik sorunlar yaşadıklarını anlattı ve grup lideri olan ve çığda hayatını kaybeden Erhan Terzi'nin olay öncesinde çektiği fotoğrafları mahkemeye delil olarak sundu. Bostan, "Fotoğrafta görüldüğü gibi devletin yaptığı yolda yürüyorduk. Bilirkişi raporunda kar kesilmesi ile çığın meydana geldiği iddiasına itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş ekibi yardımcı sorumlusu Ural Ayar ise, yürüyüşe başladıktan 30 dakika sonra çığ geldiğini anlattı ve araç yolundan yürüdüklerini söyledi. Olay günü silah sesi duyup duymadığının sorulması üzerine de Ayar, "Bir ses duydum. Ama çığ kırılma sesi olarak algıladım. Silah sesi de olabilir" dedi.

Sanıkların Avukatı Burak Temren de, uzmanların ve Dağcılık Federasyonu tarafından belirlenecek isimlerin de yer alacağı yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak rapor hazırlanmasını istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, olay tarihinde detaylı hava durumu raporları ile yeni bir bilirkişi raporunun istenilmesine karar vererek duruşmayı 22 Nisan 2010 tarihine erteledi.

Olay Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009 günü meydana geldi. 17 kişilik grubun üzerine çığ düştü. Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Gülhanım Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Hüsniye Sarıbıyık, Davut Akdeniz, Yasemin Aktaş olay yerinde, Hüseyin Karaosmanoğlu da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 7 kişi ise olaydan yaralı olarak kurtuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane - Tedak Üyeleri Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement