Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor! - Son Dakika
Dünya

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor!

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor!

Dünya'yı etkisi altına almaya hazırlanan Güneş fırtınası nedir? Etkileri neler olacak? Ne zaman Dünya'yı vuracak? Etkisi ne zaman geçecek?

04.10.2018 12:41

Dünya'nın bugün güçlü bir Güneş fırtınasının etkisi altına gireceği duyuruldu. Uzmanlar, Güneş fırtınasının tüm elektronik cihazları ve uydu iletişim sistemlerini olumsuz etkileyebileceğine dair ikazlarda bulunuyor. Güneş üzerindeki iki devasa deliğin yönünü Dünya'ya çevirmesiyle beraber yerküremiz güçlü bir Güneş fırtınasının etkisi altına girecek. Güneş fırtınası Kuzey Işıkları'nın yoğun şekilde görülmesine sebep olacak.

İKİ PARÇA HALİNDE 4 EKİM'DE VURACAK

Güneş'in atmosferindeki iki büyük deliğin yüzünü Dünya'ya dönmesi sebebiyle meydana gelecek Güneş fırtınası iki parça halinde 4 Ekim Perşembe günü Dünya'yı vuracak.

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor!

KUZEY IŞIKLARI DAHA BELİRGİN OLACAK

Aurora Borealis olarak da bilinen Kuzey Işıkları, daha belirgin bir şekilde İzlanda, Norveç, Finlandiya ve İsveç'ten izlenebilecek.

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor!

ETKİSİ NE ZAMAN BİTECEK?

4 Ekim Perşembe günü Dünya'yı vurması beklenen Güneş fırtınasının 7 Ekim Pazar gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.Güneş fırtınası sebebiyle elektronik cihazlar ve uydu iletişim sistemleri olumsuz etkilenebilir.

Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor!

GÜNEŞ FIRTINASI (SOLAR FIRTINA) NEDİR?

Güneş fırtınası ya da Solar fırtına, Güneş'te meydana gelen füzyon olayı sonucunda kızıl ve kırmızımsı renkte bir alev oluşturmakta ve bu alev ortalama 15 – 20 bin km yükselerek Güneş fırtınasına dönüşmektedir.

Güneş yüzeyinde ya da merkezinde görülen bu olay ve patlamalara güneş fişekleri adı da verilirken patlama sonucunda açığa çıkan enerji uzay boşluğuna yayılmaktadır. Güneş fırtınalarının bu denli dikkate alınmasının temel nedeni, fırtına içerisinde yer alan katı, sıvı ve gaz halinde ki maddelerin yüksek bir hıza sahip olması ve yaşadığımız gezegen üzerinde jeomanyetik etkiye sahip olmasıdır. Bu olay, gezegeni çevreleyen manyetik alanda dengesizliğin oluşmasına, uydu yayınlarından GPS okumalarına kadar pek çok teknik soruna neden olabilir.

GÜNEŞ FIRTINASININ ETKİLERİ

NOAA yetkilileri Güneş'in merkezinde meydana gelen bir patlamanın, Dünya üzerinde yaşanması muhtemel etkileri hakkında bazı bilgiler verdi. Amerika saati ile 10 Eylül 18.15'de gözlenen patlamanın iki gün içerisinde Dünya üzerinde etkili olması bekleniyor. Patlamanın olası etkileri arasında GPS uyduları, haberleşme ve radyo sistemlerinin etkilenebileceği söyleniyor.

Fakat merkezi bir açıklamada patlamanın uydu ve radyo istasyonlarında ciddi bir etki yaratmayacağı ancak insanlar tarafından Kuzey ışıkları şeklinde görülebileceği söylendi.

Son Dakika Dünya Güneş Fırtınası Dünyayı Vurmaya Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement