Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı - Son Dakika
3.Sayfa

Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı

Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı Tır ile birlikte yanan güneş panellerinin araç muayene istasyonlarına dağıtıldığı öğrenildi Muğla'nın Ula ilçesi yakınlarında meydana gelen tır yangınında tır ile birlikte milyon dolar değerindeki malzemeler de yandı.

27.04.2023 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı

Tır ile birlikte yanan güneş panellerinin araç muayene istasyonlarına dağıtıldığı öğrenildi

MUĞLA - Muğla'nın Ula ilçesi yakınlarında meydana gelen tır yangınında tır ile birlikte milyon dolar değerindeki malzemeler de yandı. Can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmadığı yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Yangında tır ile birlikte yanan ve ekonomik değeri oldukça yüksek olan güneş panellerinin ülke genelindeki Tüvtürk Araç Muayene İstasyonlarına dağıtıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Mersin'den yola çıktığı öğrenilen Sinan A. yönetimindeki 80 GJ 920 plakalı dorseyi çeken 80 GK 132 plakalı tır Sakar Geçidine aşınca Kızılağaç mevkiinde yanmaya başladı. Bir anda tırın pupasında başlayan tüm dorseyi sardı. Yüküyle birlikte cayır cayır yanan tırı söndürmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri kısa sürede bölgeye gelerek yangına müdahale etti. Yangında tır tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken ekonomik değeri oldukça yüksek olan tırdaki güneş panelleri de yandı.

Yangının bir anda başladığını belirten tır sürücüsü Sinan A., "Yolda giderken aniden yağ ikaz lambası yandı. Sağa çektim. Araç yanmaya başladı. Mersin'den yola çıkmıştım. Tüvtürk istasyonlarına bu güneş panallerini bıraka bıraka gidiyordum" diye konuştu.

Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Güneş paneli taşıyan tır, milyon dolar değerindeki yükü ile birlikte yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement