Gürün'de Sodes Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gürün'de Sodes Projeleri Tanıtıldı

Gürün Kaymakamlığı, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uyguladığı projeleri tanıttı.

20.03.2013 10:30

Gürün Kaymakamlığı, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uyguladığı projeleri tanıttı.

Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, SODES tanıtım filminin gösterilmesinin ardından Kaymakam Ömer Kalaylı, projeler hakkında sunum yaptı.

Kalaylı, SODES projelerinin eylem planındaki ekonomik kalkınma, sosyo kültürel gelişmenin sağlanması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gibi konuları içerdiğini söyledi.

Kaymakam Kalaylı, şunları söyledi:

"Bölgemizde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamikleri harekete geçirmeliyiz. Bu kapsamda istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi mümkün olan SODES projeleri hazırlanış itibariyle diğer projelerden daha kolay olduğu için önem arz etmektedir."

Kalaylı, eğitim başta olmak üzere sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarında kurumların azami gayret göstererek söz konusu programdan maksimum fayda elde edilmesini istediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kalaylı, katılımcıların projelerle ilgili sorularını cevapladı.

Toplantıya, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ve Suçatı Belediye Başkanı Nazım Takçı ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, kamu görevlileri ve esnaflar katıldı.

Muhabir: Aslan Tektaş/ Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürün'de Sodes Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement