Güzel Bir Hediyedir Ramazan - Son Dakika
Kadın

Güzel Bir Hediyedir Ramazan

Ramazan, ebeveynlerin çocuklarına belletmek istedikleri değerleri en güzel,en sağlam şekilde verilebilecek özel bir zaman. Değerlendirmek lazım.

22.05.2018 10:12

Mücevher kutusundaki özel bir taşa bakar gibiyiz bu ay.. Özümüz,değerlerimiz, kazınmalı miniklerin yüreğine.. Çünkü bilmelisiniz ki boş bıraktığınız ihmal ettiğiniz her boşluğun yerini bir şey gelip hemen dolduracaktır. Çünkü insan fıtratı böyle bir şeydir..

Çok dertlendiğim bir durum var,sizinle paylaşayım istedim.Türk- Müslüman okullarında paskalya, şükran günü, noel kutlanır olmuş… Küçücük çocuklar plastik de olsa süslü çam ağacı almak ister olmuş. Başka bir dinin bayramı ve gelenekleri neden bizim miniklerimizi hayran bırakıyor acaba? Japonya'da gençlerde başka bir dine geçme oranı artıyormuş. İnandığı için filan da değil sırf genç kızlar o geleneklere göre bir düğünleri olsun diyeymiş. Özendikleri için...

Küçücük çocukların dilinde ren geyikli noel baba; oyuncakçıda, televizyonda, her yerde ortamı kapsar. Ama bizim kahramanlarımız nerede? Başka milletlerin bir ancak 2 çıkartabileceği kahramanların yanında bizim yüzlercesi, binlercesi var tarihimizde..

Her ramazanda ortalığı bulandıracak bir hurafe bulunur da bununla bir de reytinge uğraşılır. Nedense değerlerimiz hep bir sıyrık almaya maruz bırakılır. Bunlara maruz kalmamak tamamen bizim annelerin elinde. Anneleri duyarlı olmaya, uyanık olmaya, her an aktif olmaya davet ediyorum.

Evde yapacağınız programlar, okulda proje olarak sunacağınız organizasyonlar yeni nesil gençlerimiz, çocuklarımız için manevi değerlerine sahip çıkmasını sağlayacaktır. Sizin dolduramadığınızın yerine yalan yanlış şeyler doldurmasın.

Özüne, maneviyatına, dinine sahip çıkan bir ulus daima her alanda muvaffakıyet sağlar. Bunu gerçekleştirecek ne kurumlar ne de vakıflar değil, annelerdir.

Çocuklarınızı ramazan şuuruyla büyütün. Hadi beraber güllü güllaç yapın iftara... Teravihte birkaç anne birleşin camiye gelen çocuklara lokum-şeker dağıtın. Akşamları apartmanınızdaki çocukları toplayın evinizde. Güzel kıssalar,hikayeler anlatın. ve bir ay boyunca aile halkı olarak hep gülümseyin, birbirinize sarılın, öpüşün, hediyeleşin. Çocuğunuzun eve arkadaşlarını iftara çağırmasına destek olun. Hissettiklerinizi konuşun,paylaşın. Mutlaka sevdiklerinize maddi manevi hediyeler verin. Eşinize kitap alın mesela…

Evde,okulda her yerde Ramazanı yaşatmak sizin elinizde. Muhabbetle…

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Güzel Bir Hediyedir Ramazan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement