Halikarnas Balıkçısı'na Vefa Konak'tan - Son Dakika
Yerel

Halikarnas Balıkçısı'na Vefa Konak'tan

Halikarnas Balıkçısı\'na Vefa Konak\'tan

Halikarnas Balıkıçısı ölümünün kırkıncı yılında Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.
Türk Edebiyatı'nın yıllar geçtikçe devleşen ismi Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün kırkıncı yılında, Konak...

12.11.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halikarnas Balıkıçısı ölümünün kırkıncı yılında Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.

Türk Edebiyatı'nın yıllar geçtikçe devleşen ismi Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün kırkıncı yılında, Konak Belediyesi'nin düzenlediği törenle anıldı. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma törenine Balıkçı'nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan, torunu Joanne Aliye Noonan Kutup, gelin ve damatları, manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı, ilk kadın ortodontist Ayşe Mayda, gazeteci yazar Okan Yüksel, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ile sanatçılar ve Balıkçıya özlem duyan İzmirliler katıldı.

Halikarnas Balıkıçısı'nın İsmet Noonan'ın arşivinden derlenen fotoğraf sergisinin de yer aldığı anma törende Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Başka bir Halikarnas Balıkçısı yok" diyerek şunları söyledi: "Halikarnas Balıkçısı bize sadece edebiyatı değil, denizi, doğayı, güzelliği, dostluğu sevgiyi öğreten bir insan. Başka bir Halikarnas Balıkçısı yok. O doğa coşkusunu, hepimizin birlikte yaşadığı dayanışma ve sevgiyi ortaya koyan eserler yazdı. Biz yıllardır Halikarnas Balıkçısı'nı Bodrum'la özdeşleşmesine rağmen, adının verildiği, heykelinin olduğu, içinde huzurla yaşadığı İzmir'de anmaktan mutluluk duyuyoruz."

Ailesi ve dostlarının katılımıyla yazın üstadı Cevat Şakir'in özlemle anıldığı törende, kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan, gazeteci yazar Okan Yüksel, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve Prof.Dr. Şadan Gökovalı anılarındaki Balıkçı'yı anlattı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halikarnas Balıkçısı'na Vefa Konak'tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement