Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve beraberindeki heyet, kentteki köyleri ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili vatandaşları bilgilendiriyor.

28.03.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve beraberindeki heyet, kentteki köyleri ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili vatandaşları bilgilendiriyor.

Milletvekili Şimşek ve beraberindeki AK Parti heyeti, merkeze bağlı Serinova Beldesi, Taşoluk, Muratgören, Alican, Boyuncuk, Yazla, Çukurbağ, Tabanlı, Suboyu, Çöğürlüğü ve Üçdere köylerinde vatandaşla bir araya geldi.

Buralarda vatandaşa hitap eden Şimşek, batılı ülkelerin Türkiye'nin bu günkü durumundan rahatsız olmasının ülke olarak doğru yolda ilerlediklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Güvenli ve huzurlu Türkiye için kurulacak güçlü hükümetin huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacağını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelemiz güçlenecek. İstikrar için, istikrarsızlığı tetikleyen koalisyon sistemi kökten değişecek. Yeni sistemde tek başına iktidar ve siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Millet hükümete doğrudan güvenoyunu verecek. İstikrarlı siyaset ekonomide de istikrar sağlayacak, krizler dönemi kapanacak. Kurumların hızla çalışmasını sağlayan bir işleyiş hakim kılınacak. Sık sık hükümetlerin değişmesi yüzünden aksayan devlet kurumları hantallıktan kurtulurken, etkili ve hızlı icraat yapar hale gelecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, darbeler tarihe karışacak. Milletvekili kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı perçinlenecek. Yargı organları, durumdan vazife çıkararak yürütmenin ve yasamanın alanına girerek karar vermeyecek. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir erkler sistemi gerçek manada hayata geçecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement