Haşim Kılıç: "2016'nın Son Çeyreğinden Umutluyuz" - Son Dakika
Güncel

Haşim Kılıç: "2016'nın Son Çeyreğinden Umutluyuz"

Haşim Kılıç: "2016\'nın Son Çeyreğinden Umutluyuz"

50'yi aşkın üyesiyle Bursa perakende sektörünün çatı kuruluşu olan Bursa PERDER, üyeler arasındaki beraberliği ve sinerjiyi artırmak amacıyla kahvaltı organizasyonu düzenledi.

10.10.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörün gelişimine yardımcı olacak somut adımları ele alan üyeler, karlılığın önündeki engellerin çözümü için de fikir alışverişinde bulundu.

Perakende sektörünün Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden biri oluğunun altını çizen Bursa PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, 2016 yılında perakende sektörünün 700 milyar TL'nin üzerinde bir ciro büyüklüğünü yakaladığını kaydetti. 2016 yılının son çeyreğinden umutlu olduklarını da dile getiren Kılıç, "Perakende sektörü 2016'da ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen ciddi bir gelişme sağladı. Biz yılın son çeyreğinde ciddi bir mesafe kaydedeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Bursa PERDER'in 500'e yakın mağaza ve 7 binin üzerinde bir istihdam sağladığını ifade eden Haşim Kılıç, "Dinamik bir yapısı bulunan perakende sektörünün her yıl ülke ekonomisinden daha hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Bu önemli bir başarı ve bu başarıda Bursa'nın payı yadsınamaz büyüklükte. Pastadan daha fazla pay almak için büyümemiz gerekiyor. Bursa PERDER olarak üyelerimizin daha sistemli bir şekilde büyümesi ve rekabet edebilirlik seviyelerini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Perakende sektörünün ürettiği katma değer ve sağladığı istihdam ile öne çıkan sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Kılıç, sektörün daha fazla destek görmesi gerektiğini söyledi. Sektörün temsilcileri olarak bir takım sorunlarla boğuştuklarını belirten Haşim Kılıç, sorunların çözümü için önümüzdeki dönemde detaylı bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Haşim Kılıç: '2016'nın Son Çeyreğinden Umutluyuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement