Honaz'da Seçimin Yenilenmesi Kararı - Son Dakika
Güncel

Honaz'da Seçimin Yenilenmesi Kararı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdiği Denizli'nin Honaz ilçesinde, CHP'nin adayı Yüksel Kepenek, "Biz nasıl kazandıysak ilk seçimi, bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyoruz.

12.04.2019 16:27

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdiği Denizli'nin Honaz ilçesinde, CHP'nin adayı Yüksel Kepenek, "Biz nasıl kazandıysak ilk seçimi, bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Kepenek, ilçedeki seçim ofisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonrası zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade ederek, bu sürece destek verenlere teşekkür etti.

İYİ Parti ile kurulan ittifak kapsamında, CHP'nin adayı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Kepenek, "Aslında biz 8 oyla kazandık. 8 oyu önce ilçe seçim kurulunda itiraza götürdüler. Orda 8'den 5'e düşürdüler. Bizim geçerli oyları geçersiz, onların geçersiz oyları geçerli saydılar. " dedi.

Kepenek, YSK'ya yapılan başvuru sonucunda oyların sayımları ile ilgili talebin olmadığını ve sadece kısıtlı ve engellilerin üzerinden itiraz gittiğini belirterek şöyle devam etti:

"Sonuçta YSK seçimin tekrarlanmasını karar verdi. Biz nasıl kazandıysak ilk seçimi, bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyoruz. Çünkü halk bu görevi bize verdi. Ama YSK ve yasalar maalesef bizi bu konuda bir daha seçim yapın noktasına getirdi. Kazanacağımızdan şüphemiz yok."

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ise," Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek'in yanındayız. Honaz'da onunla birlikte gireceğimiz seçimi tekrar kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Devecioğlu ise seçimin yenilenmesiyle ilgili gerekli açıklamanın AK Parti Denizli İl Başkanlığı tarafından yapılacağını kaydetti.

Vatandaşlardan Ali Dağlaroğlu ise tekrardan sandığa giderek oyunu kullanacağını ve kazananı hayırlı olmasını diledi.

İlçede 15 yıldır yaşadığını anlatan Raşit Aysan sorunsuz bir şekilde seçimin atladıldığını belirten 2 Haziran'da yapılacak seçimlerin toplumsal hizmet anlamında hangisinin hayırlı olacaksa insanların onun seçmesini istediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Honaz'da Seçimin Yenilenmesi Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement