Hoşsev Genel Başkanı Ersanlı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hoşsev Genel Başkanı Ersanlı Açıklaması

Hoşgörü ve Sevgi Ocağı Derneği (HOŞSEV) Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Birbirimizden esirgediğimiz hoşgörüyü yaygınlaştırmamız, davranışlarımızı sevgi, saygı ve hoşgörü ile biçimlendirmemiz gerekir." ifadesini kullandı.

01.04.2016 11:13

Hoşgörü ve Sevgi Ocağı Derneği (HOŞSEV) Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Birbirimizden esirgediğimiz hoşgörüyü yaygınlaştırmamız, davranışlarımızı sevgi, saygı ve hoşgörü ile biçimlendirmemiz gerekir." ifadesini kullandı.

Ersanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada yaşananlar dikkate alındığında bugün, her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Günümüzde küreselleşme olgusu ve zamanın modası haline gelen postmodernist anlayışın toplumun üzerindeki olumsuz etkilerinin hafife alınamayacağına dikkati çeken Ersanlı, "Ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan dolayı en çok zarar gören ve daha da görecek olan başta demokrasi ile ahlak olgusudur. Sevginin, saygının yanı sıra paylaşım, dayanışma, onur, adalet, özgürlük, eşitlik ve erdemlilik değerleri giderek çiğneniyor, Bu anlamlı ve önemli değerlerin yerini tek değer olarak para ve tüketim çılgınlığı alıyor. Bu iki sosyal olgu, basta Atatürk ilkeleri olmak üzere sevgi ve saygı gibi birlik ve beraberliğimizin harcı olan değerleri erozyona uğratarak toplumumuzu sosyal çözülmeye doğru götürmektedir." diye konuştu.

"Ayrılıkta azap, birlikte bereket vardır" sözünün her şeyi anlatmaya yettiğini dile getiren Ersanlı, şunları kaydetti:

"Her geçen gün terör saldırıları, şiddet hadiselerine yenileri ekleniyor. Bu nedenle akan gözyaşları dinmiyor. Etnik ve dini ayrımcılıklar körükleniyor. iç ve dış mihrakların açık ya da gizli ama sistemli çalışmaları ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına ve rejime yönelen tehdit, şiddetini artırarak devam etmektedir. Bu nedenle birbirimizden esirgediğimiz hoşgörüyü yaygınlaştırmamız, davranışlarımızı sevgi, saygı ve hoşgörü ile biçimlendirmemiz gerekir. Birbirimize olan sevgi, saygı ve hoşgörümüz, doğaya ve diğer insanlara doğru genişledikçe, kin, nefret, düşmanlık ve sömürünün olmadığı, hak hukuk ve nefaset ilkelerinin yaşama geçirildiği, insanın ve emeğin değer bulduğu bir ülke ve dünya oluşturabiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hoşsev Genel Başkanı Ersanlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement