Hp Deskjet Ink Advantage 4625 - Son Dakika
Teknoloji

Hp Deskjet Ink Advantage 4625

Hp Deskjet Ink Advantage 4625

HP'ninin giriş seviyesi All-in-One yazıcısı, test merkezimizin konuğu oluyor.

05.02.2013 14:00

Ruşen Göbel - - Öğrencisi bulunmayan evler için çok lazım olmasa da, ofisler, işyerleri, öğrencili evler için bir ihtiyaçtır yazıcı. Günümüzde ev kullanıcıları için imdada yetişen kırtasiyeler, baskı merkezleri olmasına rağmen, biraz daha sık bir şekilde ihtiyaç duyan kullanıcılar, evlerinde bir uygun fiyatlı yazıcıya sahip olmak isteyebilirler. Bu noktada ihtiyacımıza karşılık veren çözümler arasında, bir alternatif olarak karşımıza HP 4625 beliriyor. Hem de tarayıcısıyla beraber...

Tasarım

Her incelemeyle "Tasarım" başlığı ile başlıyor olsak da, HP Deskjet Ink Advantage 4625 gibi bir yazıcı için bu başlıkla başlamak pek de uygun değil. Biz yine de geleneği bozmayarak, basitçe bahsedelim. Cihaz bildiğiniz all-in-one yazıcılar tadında, üst tarafta tarayıcı kapağı bulunan bir tasarıma sahip. Üstteki kapak yukarıya doğru açılarak, tarayıcı bölümüne ulaşım sağlanıyor. Kapağın üstün de ise, alternatif tarayıcı bölümü yer alıyor. Buna birazdan değineceğiz.

Ürünün alt tarafına doğru çıkış tepsisi ve kağıt haznesi yer alıyor. Alt kısımdan doldurulan kağıtlar, yazıcı içerisinden geçtikten sonra tepsiye geliyor.

Oldukça basit bir cihaz olan Deskjet Ink Advantage 4625, arka tarafında az sayıda bağlantı noktası bulunduruyor. Güç girişi, USB ve Ethernet portları, tüm giriş - çıkışları özetliyor.

Özellikler

Deskjet Advantage 4625, yerel ağa bağlanmak için Ethernet portunu veya kablosuz bağlantıyı kullanıyor. Yani kablosuz desteği sunuyor. Bu bağlantılar sayesinde tarayıcı tarafından aldığınız resimleri bilgisayara aktarabilir, bilgisayardaki görüntüleri de yazıcıya gönderebilirsiniz. Depolama birimizi bağlayabileceğiniz bir USB portu bulunmadığı için, yalnızca bu bağlantılar üzerinden işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabii cihaz ile, bilgisayarlardan bağımsız olarak fotokopi çekmeniz mümkün. Apple'ın AirPrint özelliğine destek veriyor olması sayesinde, iOS cihazınızdan bağlanarak çıktı alabiliyorsunuz.

Tarayıcı kapağının üst kısmında yer alan giriş sayesinde, çoklu tarama yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken, sayfaları hazneye yerleştirip taramayı başlatmak. Kağıtları otomatik olarak içerisine çekerek, tarama işlemlerini gerçekleştiriyor.

Ürünün ön tarafında, siyah beyaz bir ekran bulunuyor. Bu ekran sayesinde taranan resimleri ön izleyemiyor olsanız da, seçenekler arasında rahat rahat gezinmenizi sağlıyor. Ekran ve menü navigasyonu konusunda herhangi bir sıkıntı çekmedim. Kullanımı oldukça basit.

Ürünün yazıcı tarafı, model adından da anlaşılabileceği gibi mürekkep püskürtmeli bir yapıda. 3 rengin yanında, 1 tane de siyah kartuşa ihtiyaç duyuyor.

Performans

Deskjet Ink Advantage 4625, dakikada 8 sayfaya kadar siyah - beyaz çıktı alabiliyor. Renklide ise miktar, dakikada 7 buçuk sayfaya iniyor. Tabii ki yazıcı tarafının ilk çıktısı biraz daha fazla vakit alıyor. Siyah - beyaz baskıda 1200 x 600 dpi çözünürlüğe ulaşırken, renklide 1200 x 1200 dpi'a ulaşabiliyor.

Baskıların kalitesinden söz edecek olursak, son derece başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Denediğimiz renkli doğa fotoğraflarında, gayet başarılı sonuçlar elde ettik. Renkler tam kıvamında. Detay ise standart A4 kağıda rağmen gayet net. Ürünün baskı kalitesi konusunda söyleyecek negatif yorumumuz yok.

Tarayıcı tarafı ise, baskı özelliğinden biraz daha geri planda kalıyor. 1200 dpi tarama yapabilen cihaz, renkler konusunda biraz sıkıntılı. Eğer fotoğraf tarayacaksanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Fakat çözünürlük ve detay ele alınınca, tıpkı baskı tarafında olduğu gibi yüksek performans sağlayabiliyor. Bilgisayardaki arayüzden dpi değeri yükseltilerek tarandığı zaman, sayfanın 2. defa taranmasını beklemeniz gerekiyor. 600 dpi'lık tarama, bir miktar beklemenize sebep oluyor. Yazılımını yüklediğiniz takdirde .jpg, .png ve .bmp gibi ana resim tiplerini tercih edebildiğiniz gibi, .pdf, .txt ve .rtf gibi farklı formatları da tercih edebiliyorsunuz. Cihaz, yazıyı tekrardan yazıya dökme işlemini büyük oranda başarıyla gerçekleştirebiliyor.

Sonuca gelecek olursak HP Deskjet Ink Advantage 4625, 270 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olan basit, kullanışlı ve başarılı bir ürün. Tarayıcının renkleri haricinde kalite konusunda nredeyse hiçbir sorun çıkarmayan cihaz, öğrenci evleri ve küçük iş yerleri için ideal.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hp Deskjet Ink Advantage 4625 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement