Hukuk Yargılamasında İstinaf" Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Hukuk Yargılamasında İstinaf" Anlatıldı

Afyonkarahisar Barosu tarafından "Hukuk Yargılamasında İstinaf" semineri düzenlendi.

02.04.2017 20:16

Afyonkarahisar Barosu tarafından "Hukuk Yargılamasında İstinaf" semineri düzenlendi.

Programda konuşan Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, diğer baroların aksine kendi kararlarıyla eğitimi zorunlu hale getirdiklerini söyledi.

Şahin, "Özellikle kamu hizmeti verdiğimiz CMK ve adli yardım konularında görev alan arkadaşlarımız için eğitim meslektaşlarımızın kendi kararları ile zorunlu. Bu eğitimimiz adli yardım kapsamında sertifikalı bir eğitim." diye konuştu.

Şahin, şöyle konuştu:

"Bu eğitim zorunlu. Çünkü bu listede yer alabilmek için bir sonraki eğitime kadar bu eğitime katılım gerekiyor. Bu eğitime katılan arkadaşlar baronun bu konuda düzenleyeceği bir sonra ki eğitime kadar o listede yer alabiliyor. Ancak mazeretsiz olarak bu programda bulunmayanlar bir sonraki eğitimi beklemek zorunda. Eğitimlerimiz ciddi ve disiplinli şekilde sürdürülüyor. Çünkü bu konuda kamu bütçesini kullanıyoruz. Bir kamu gücü bize teslim ve emanet edildi. Bizden vatandaşın hukuki yararlarını korumamız istenilmiş. Bunu koruyabilmemiz için güncel gelişmeleri takip etmemiz şart. Bilgisiz bir avukatın hukuki yardım sağlamak yerine müvekkilinin hukuki haklarını ihlal etmesi mümkündür. Bilgisiz bir hakim yanlış karar verir. "

Program Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Adem Albayrak'ın, "Hukuk yargılamasında istinaf" konusunu anlatmasıyla devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hukuk Yargılamasında İstinaf' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement