İbrahim Sadri Gönülleri Fethetti - Son Dakika
Güncel

İbrahim Sadri Gönülleri Fethetti

İbrahim Sadri Gönülleri Fethetti

Rize Belediyesi, etkinliklerin 13.programında şiir yorumcusu İbrahim Sadri'yi Rizelilerle buluşturdu.

13.08.2012 15:03

Rize Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında organize ettiği şiir dinletisinde İbrahim Sadri, Rizelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde birbirinden ünlü konuklarla Rizelilere unutulmaz akşamlar yaşatan Rize Belediyesi, Kültür Park'ta kurduğu iki bin kişilik iftar sofraları ile vatandaşlara kucak açarken, İsmail Kahraman Kültür merkezinde düzenlenen Ramazan gecelerinde sahneye çıkan İbrahim Sadri, Rize halkının gönlünü fethetti.

Birbirinden güzel şiirleri seslendiren İbrahim Sadri'yi sevenleri ilgiyle dinledi. Vatandaşların alkışları eşliğinde sahneye çıkan İbrahim Sadri, Rize'de sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Bu fırsatı kendilerine tanıyan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya ise teşekkür etti.

Uzun yıllardan sonra tekrar Rize'ye geldiğini, sahil şehri olan Rize'yi çok sevdiğini ve İyidere Lisesi mezunu olduğunu anlatan Sadri, Necip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç ve Attila İlhan gibi unutulmaz şairlerin şiirlerini seslendirdi. Programda Türk Sanat Müziği'nin (TSM) beğenilen eserleri ile ilahiler de izleyenleri mest etti. Gecede Cem Karaca, Barış Manço gibi hafızalardan silinmeyen usta müzisyenlere de yer vererek yad eden İbrahim Sadri, parçalarına zaman zaman eşlik eden Rizeli dinleyicilerine, yarın ki Ünyede yapacağı programa buyrun Rize korosu olarak hep beraber gidelim dedi.

Sadri, yorumuna karşılık izleyicilerinden bol bol alkış topladı.

Programı ilgiyle izleyen vatandaşlar, şiir dinletisinden sonra İbrahim Sadri ile fotoğraf çekdirdi.

Bir buçuk saat süren Şiir dinletisine; Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Kalender, Rize Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Nalkıran katıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe maçının da aynı saatlerde oynanmasına rağmen salonun dolu olması gözlerden kaçmadı.

Program sonrası Kuliste İbrahim Sadri ile görüşen Rize Belediye Başkan Yardımcısı Yoldaş yaptığı konuşmada, şiirlerini yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Sadri, Başkan Yardımcısı Yoldaş'a böyle bir organizasyonu hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbrahim Sadri Gönülleri Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement