İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bizim siyasetimiz Türkiye siyaseti, hizmet siyasetidir."

13.04.2012 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bizim siyasetimiz Türkiye siyaseti, hizmet siyasetidir. Partimizi ağır ve katı ideolojilerin merkez üssü yapmadık, yapmayacağız" dedi.

Erzurum'da çeşitli temaslarda bulunan Şahin, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'dan çalışmalar hakkında brifing aldı.

AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek, partililerle biraraya gelen Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, zamanla güçlenen bir parti olmayı başardıklarını belirtti. Şahin, Erzurum gibi illerin öncü, ileriyi gören iller olduğunu, o ilin insanlarının siyasette her dönem illerinin, bölgelerinin eksiklerini tamamlama misyonunu üstlendiğini söyledi.

AK Partililer olarak tevazuyu kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Kibirlenmek, gururlanmak anlamında hiçbir zaman dik gezmedik, dik de durmadık. Ama yeri geldiğinde eğer işin gereği dik alınla, dik duruşla durmak gerekiyorsa; memleket, millet adına, o duruşu biz her yerde, hep birlikte her zaman yaptık, yaparız da. Ama bunu millet adına yaptık, ülke adına yaptık, yapıyoruz. Şahsımız adına, kendimizi tatmin etmek adına hiçbir zaman da dik durmadık, öyle dik bakışı, yürüyüşü hiç de tercih etmedik. Övünmek, kibirlenmek bizim siyaset anlayışımızda olmadığı gibi kendi düşünce dünyamızda ve yaşantımızda da olmadı, olmayacaktır. Sayın Genel Başkanımızın, 2004 yılında il başkanları toplantısında ifade ettiği gibi 'Tevazumuzu kaybedersek, iktidarımızı kaybederiz' sözü bu gerçeği güzel bir şekilde ifade ediyor."

Parti olarak Türkiye'nin her yerinde teşkilatlarının bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Her yerde bir Türk bayrağı ve onun yanında bir Türkiye bayrağı dalgalanıyor. Türk bayrağı ay yıldızlı bayrağımız. Türkiye bayrağı da yedi bölgeyi, yedi coğrafyayı temsil eden, yedi hüzmeli ışığın yer aldığı, hizmet bayrağı... Bu iki bayrak, birbirine bugüne kadar çok yakıştı, bundan sonra da yine birlikte varlıklarına, hizmet yolculuğuna devam edecektir. Biri diğerinin emrindedir. Aslolan Türk bayrağımızdır. Türkiye bayrağı hizmet bayrağı da o bayrağın emrindedir, hizmetindedir" diye konuştu.

-"Kapımız herkese açık, gönlümüz zaten açık"-

Siyasette farklı bir bakışı, farklı bir siyaseti ortaya koyduklarını anlatan Şahin, 6.5 milyon kayıtlı üyelerinin bulunduğunu, bunun iki milyonu aşkını kadın üye, bir milyonu aşkını da 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu ifade etti.

Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisi bir milyon hedefini bilmiyorum, henüz tutturabildi mi- Öyle bir hedefi vardı, üye kaydında. Kendi seçim bölgem olan Ordu'da il kadın kongresinde konuşurken, şunu demiştim: 'Ana muhalefet partisi topyekun bir milyonu bulmaya çalışırken bizim gençlik kolumuz bir milyonu geçti, kadın kolumuz iki milyonu geçti, toplam da 6.5 milyondayız. Ana muhalefetle bizim AK Parti'nin mukayesesi biraz zordur. Ana kademeyi bırakalım da kadın kolumuzu onlara muhatap kılsak, fazla gelir. Gençlik kolumuz yeter idare etsinler' demiştim. Onları gençlerimize havale ettik. Biz siyaseti, siyasi çekişmenin, atışmanın da yoğunluk kazandığı bir çalışma şekli olarak görmedik, görmüyoruz. Bizim siyasetimiz Türkiye siyaseti, hizmet siyaseti ve partimizi ağır ve katı ideolojilerin merkez üssü yapmadık, yapmayacağız.

Türkiye'yi ideolojik çatışmaların, soğuk savaş döneminde insanları siyah, beyaz, kırmızı, yeşil şeklinde ayıran yaklaşımların doğru olmadığına inanıyoruz. 21. yüzyılda, 20. yüzyıl Türkiye'sinin yanlışlarının tekrarlanmaması gerektiğini düşünüyor, savunuyor ve onu uyguluyoruz. Kapımız herkese açık, gönlümüz zaten açık."

Bakan Şahin, daha sonra bir erkek kuaför salonuna girerek, burada esnafla sohbet etti.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement