IDSO'da Sonbahara Veda Konseri - Son Dakika
Güncel

IDSO'da Sonbahara Veda Konseri

İstanbul bu sene güzel bir sonbahar yaşadı. Şimdi müzikle sonbahara veda edip, kışa merhaba deme zamanı geldi.

28.11.2013 12:27

Bu sene sonbahar, yazın son günleri gibi geçti. Yazlıklar yeni yeni kaldırılıp, sonbahar giysileri henüz yerini almıştı ki sonbahara veda etme zamanı geldi çattı. Müzik de hayata aynı mevsimler gibi etki ediyor. Bir bakmışsın tüm bedeni yakıp kavuruyor aynı yaz gibi; bir bakmışsın melankolik bir ruh haline sokuyor tıpkı sonbaharda dökülen yapraklar gibi ya da yüzde güller açtırıyor aynen baharda açan çiçekler gibi. Bu mevsim geçiş dönemine rastlayan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 29 Kasım konseri SONBAHARA VEDA'ya konseptini taşıyor.

Richard Strauss'un "Obua Konçertosu" ile başlayacak olan konser, Gabriel Fauré'nin en önemli eserlerinden biri olan "Pavane" ile devam edecek. Finalde Edward Elgar'ın gizemlerle örülmüş eseri "Enigma Çeşitlemeleri, Opus 36" izleyicilere muhteşem bir gece yaşatacak.

Konseri "Amadeus" dergisinin Kasım 2009 sayısında yer alan ünlü şef Giancarlo De Lorenzo yönetecek. Konserin solisti ise yurtdışında verdiği konserler üzerine Washington Post ve Baltimore Sun gazetelerinin müzik eleştirmenlerinden "cezbeden tonu ile derin bir cümle anlayışı olan, hünerli bir müzisyen", "virtüöz bir konçerto yorumu", "dokunaklı", "müthiş", "güzel bir vibrato ile kıvrak, çok yönlü bir ses", "olağanüstü bir performans" şeklinde övgüler alan Obua virtüözü Fatma Dağlar.

Tarih: 29 Kasım 2013, Cuma
Yer: Fulya Sanat Merkezi
Saat: 20.00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel IDSO'da Sonbahara Veda Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement