İlk Gençlik Romanı Ödülü" Gamze Pat Beğenilmiş'in Oldu - Son Dakika
Güncel

İlk Gençlik Romanı Ödülü" Gamze Pat Beğenilmiş'in Oldu

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfınca verilen "2016 Yılı İlk Gençlik Romanı Ödülü", "Dedemin Ayçiçeği Tarlası" eseriyle Gamze Pat Beğenilmiş'e verildi.

14.05.2017 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfınca verilen "2016 Yılı İlk Gençlik Romanı Ödülü", "Dedemin Ayçiçeği Tarlası" eseriyle Gamze Pat Beğenilmiş'e verildi.

Taksim Intercontinental Hotel'de düzenlenen törene katılan yazar Gülten Dayıoğlu, Beğenilmiş'in eserinde düzgün Türkçe kullanımına yer verildiğini belirtti.

Beğenilmiş'i tebrik eden Dayıoğlu, "Bir öğretmen ve yazar olarak beni bugünlere getiren kuşaklara ve yarınlara borcum var diyerek, 2007'de ailemle birlikte 'Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfını kurduk. Ben kolumun altında kitapla, yayıncı yayıncı gezdim. Nitelikli eser yazanların benim gibi gezmesin isterim. Bu sebeple bu vakfı kurduk. Dilerim bizden sonra da yarınlara sahip çıkılır." ifadelerini kullandı.

Genç yazar Beğenilmiş de kendisine kitap okumayı sevdiren yazar Dayıoğlu'nun elinden ödül almanın sonsuz gurur ve onur olduğunu dile getirdi.

Törene katılan yazar Sunay Akın ise Dayıoğlu'nun çok değerli bir yazar olduğunu ifade ederek, " Fransa'nın Jules Verne gibi bir değeri varsa bizim de Gülten Dayıoğlu gibi bir değerimiz var. Dayıoğlu dünyada çocukların değerini en iyi anlatan aydındır." diye konuştu.

Nitelikli çocuk ve gençlik kitaplarının yazılmasını desteklemek ve özendirmek amacıyla kurulan vakfın kuruluşunun onuncu yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ayrıca vakfın edebiyata katkıları, çocuk edebiyatının durumu ve gelişimi üzerine bir panel düzenlendi. Panelde, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Mustafa Ruhi Şirin ve Doç. Dr. Tuğba Çelik konuşmacı olarak yer aldı.

Ödül töreni öncesi vakfın çalışmalarının yanı sıra Gülten Dayıoğlu'nu anlatan bir tanıtım videosu gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlk Gençlik Romanı Ödülü' Gamze Pat Beğenilmiş'in Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement