İnegölspor'un İkizleri, Altıntop Kardeşlerin Yolunda - Son Dakika
Spor

İnegölspor'un İkizleri, Altıntop Kardeşlerin Yolunda

İnegölspor\'un İkizleri, Altıntop Kardeşlerin Yolunda

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İnegölspor'da forma giyen ikiz futbolcular İlker ve Soner Cihan, futbola yaşamları boyunca 7 takımda beraber oynama imkanı buldu İlker Cihan: "Hedefimiz, Hamit ve Halil Altıntop kardeşler gibi üst seviyelerde iyi takımlarda mücadele etmek" Soner Cihan: "Onlar da ikiz. Onlar da üst düzey kulüplerde futbol oynayarak kendilerini kanıtladılar.

25.12.2013 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞABAN KILIÇCI - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve Hamit ile Halil Altıntop kardeşleri örnek alan İnegölspor'un ikiz oyuncuları İlker ve Soner Cihan, şimdiye kadar 7 takımda birlikte forma giyme şansını yakaladılar.

24 yaşındaki İlker Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikiz kardeşi Soner Cihan ile milli takımın farklı kategorileri ile Küçükçekmecespor, Galatasaray, Beylerbeyi, İstanbulspor, Tepecikspor, Bayrampaşa ve İnegölspor'da birlikte transfer olup forma giydiklerini söyledi.

Futbola sokak aralarında oynayarak başladıklarını ve bunun ardından Galatasaray'ın altyapısına katıldıklarını belirten Cihan, şöyle devam etti:

"İkiz kardeşimle iyi anlaşıyoruz. Bu durum sahada takımımıza yararlı oluyor ama illa beraber oynayacağız diye bir düşüncemiz yok. Bu zamana kadar Galatasaray ile milli takımlarda ve birçok takımda beraber oynama şansı bulduk. Bu, takımların isteğine bağlı yoksa beraber oynayacağız diye bir şartımız yok. Beraber oynarsak hem bizim hem de takımımız için iyi oluyor. Hedefimiz, Hamit ve Halil Altıntop kardeşler gibi üst seviyelerde iyi takımlarda mücadele etmek. Tabii bu beraber olursa daha bir ekstra mutluluk olur. Türkiye'de Arçil ve Şota Arveladze, Hamit ve Halil Altıntop gibi ikiz futbolcu örnekleri az olduğu için sahada veya dışarıda bizi görenler şaşırıyor."

"Beraber oynayınca daha iyi anlaşıyoruz"

Soner Cihan ise takım arkadaşlarının, maçlarda kendilerini ayırt edebilmesi için saç şekillerini farklı yapmaya özen gösterdiklerini anlattı.

İnegölspor'da yaklaşık 6 aydır forma giydikleri bilgisini veren Cihan, "Takımın yüzde 50'si bizi ayırt etmeye başladı. Her yerde bizi karıştırdıkları için alıştık. Bana 'İlker', İlker'e 'Soner' diyorlar. Biz de bozuntuya vermiyoruz" ifadesini kullandı.

Cihan, Galatasaray veya diğer kulüplerde takım arkadaşları kendilerini karıştırdığı için bu duruma alıştıklarını belirtti.

İkiz futbolculardan Hamit ve Halil Altıntop'u örnek aldıklarına dikkati çeken Cihan, şunları kaydetti:

"Onlar da ikiz. Onlar da üst düzey kulüplerde futbol oynayarak kendilerini kanıtladılar. Biz de kendimizi Türkiye'de kanıtlamak istiyoruz. Daha üst liglerde kendimizi gösterip daha başarılı yerlere gelmek istiyoruz. Beraber oynayınca daha iyi anlaşıyoruz ama başka takımlara beraber gideceğiz diye bir zorunluluk yok. Şu ana kadar gelen teklifler o yönde olduğu için öyle değerlendirdik ama bundan sonra ne olur tabii bilinmez." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İnegölspor'un İkizleri, Altıntop Kardeşlerin Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement