İngiliz Basını Ala Dergisini Tanıttı: "Türbanlılara Vogue" - Son Dakika
Dünya

İngiliz Basını Ala Dergisini Tanıttı: "Türbanlılara Vogue"

İngiliz Basını Ala Dergisini Tanıttı: "Türbanlılara Vogue"

İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail, tesettürlülere hitap eden Ala dergisini, "Türbanlılara Vogue" sözleriyle tanıttı Tesettürlülere hitap eden Ala dergisi, İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail'in de dikkatini çekti.

29.01.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail, tesettürlülere hitap eden Ala dergisini, "Türbanlılara Vogue" sözleriyle tanıttı Tesettürlülere hitap eden Ala dergisi, İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail'in de dikkatini çekti. Gazete, dergiyi okuyucularına "Türbanlılara Vogue" sözleriyle tanıttı. Haberde, "Çok başarılı oldu. 30 bin civarında bir tirajı var" değerlendirmesi yapıldığı Ala'nın " Türkiye'de dergi satmak için bikiniye, göğüslere ve bacaklara ihtiyaç olmadığını kanıtladığı" belirtildi.

Daily Mail, "Türbanlılara Vogue. Türk moda dergisi, türban kullanan kadınlar için yaratıldı" başlıklı haberinde Ala için "Modern, moda ile ilgili Müslüman kadınına yönelik bir dergi, Türkiye söz konusu olunca satmak için bikiniye, göğüslere ve bacaklara ihtiyaç olmadığını kanıtladı" ifadelerini kullandı. Gazete, derginin bazı kapaklarının fotoğraflarına da yer verdi.

Haberde 31 yaşında "dindar Müslüman" İbrahim Burak Birer'in bir dergide transseksüellerin fotoğraflarını gördükten sonra İstanbul'daki "çıplaklığın diktası"na meydan okuyacak bir dergi çıkartmaya karar verdiği, arkadaşı Mehmel Volkan Atay ile birlikte "tesettür modanın öncüsü" olarak nitelenen bir dergi yarattığı kaydedildi.

-"DÜNYADA MİLYONLARCA KADIN, MODANIN FARKLI OLABİLECEĞİNE İNANIYOR"-

Gazete, "ala" sözcüğünün Türkçede "güzellerin güzeli" anlamına geldiğini kaydettiği haberinde Birer'in, "Cosmopolitan, Elle, Vogue, Marie Claire'de sadece seks ve çıplaklık var" dedikten sonra kendilerinin ise, dünyadaki milyonlarca kadın gibi, modanın farklı olabileceğine inandıkları sözlerini de yansıttı.

Şimdiye kadar sadece altı sayısının çıkmasına rağmen sağladığı büyük başarı nedeniyle tirajının birkaç kat artırıldığına dikkat çeken gazete, "Derginin şimdi 30 bin tirajı var ve yurt dışında 5 bin abonesi bulunuyor" diye yazdı.

Dergi başta Almanya'da olmak üzere, Türk göçmenleri arasında büyük sükse yaptığını belirtirken de "Atay ve Birer, Müslüman toplumunun giderek ağırlık kazanan bir parçası için bir ürün buldular" sözlerini de kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İngiliz Basını Ala Dergisini Tanıttı: 'Türbanlılara Vogue' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement