İnkışla'da Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

İnkışla'da Altyapı Çalışmaları

Sivas İl Özel İdaresinin Gemerek ilçesine bağlı İnkışla köyünde altyapı çalışmaları gerçekleştirdiği belirtildi.

21.12.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresinin Gemerek ilçesine bağlı İnkışla köyünde altyapı çalışmaları gerçekleştirdiği belirtildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, idarece İnkışla köyünde vatandaşlara yaşanılabilir mekanlar oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Bu kapsamda, devlet-vatandaş işbirliği ile köyün atık su arıtma tesisi yapımını ve köy içi kilitli parke düzenlemelerini bitiren İl Özel İdaresi taziye çadırı yapımına da katkıda bulundu.

İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü tarafından İnkışla köyünün sokaklarına 50 adet konteyner yerleştirildi. Gemerek İlçe Özel İdaresi tarafından çöplerin toplanması ile köyde daha sağlıklı çevre ve yaşanılabilir mekanlar oluşturuldu. Diğer yandan İl Özel İdaresi çocuk oyun parkı, okul bahçesi ve cami gibi halkın yoğun kullandığı mekanlara 4 bin fidan dikimi yapılmasına destek verdi. Toprakla buluşturulan fidanlar İnkışla köyünün yeşil doğasına güzel bir görünüm kazandırdı.

Yapılan çalışmalarda katkısı bulunanlara teşekkür eden İnkışla Köyü Muhtarı Şenol Arı, şunları kaydetti:

"Köyümüzün atık su arıtma tesisinin tamamlanması için İl Özel İdaremiz 600 metre boru, 65 torba çimento, 300 kilo demir yardımında bulundu. Ayrıca ilçe kaymakamlığı aracılığı ile Sivas İl Özel İdaresinden bin metrekare kilitli parke taşı talebinde bulunduk. Köyümüzün tamamına parke taşı döşedik. Yerleşim bölgemiz daha güzel ve temiz bir görünüme kavuştu. Diğer yandan muhtarlık olarak köyümüze taziye çadırı yapmak için Gemerek Kaymakamlığı aracılığı ile İl Özel İdaresinden yardım talebinde bulunduk. Sivas İl Özel İdaresinin katkıları ile köyümüze taziye çadırı yaptık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnkışla'da Altyapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement