İnönü Üniversitesi'nde "Müzik Veritabanları" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi'nde "Müzik Veritabanları" Konferansı

İnönü Üniversitesi\'nde "Müzik Veritabanları" Konferansı

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.

18.04.2013 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Server Acim, tarafından "İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları" konulu konferans verildi.

Devlet Konservatuarı Salonunda gerçekleştirilen konferansa Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta, Prof. Server Acim tarafından kütüphanenin abone olduğu müzik veritabanları izah edildi. Prof. Acim, İnönü Üniversitesi kütüphanesinin müzik alanında abone olduğu veritabanlarından Ebrary Online Sheet Music, Grove Music Online, Jstore ve Naxos Music Library ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Ebrary Online Sheet Music veritabanı ile müzik notalarına çevrim içi erişim imkanı bulunduğunu ifade eden Prof. Acim, İnönü Üniversitesi'nin web sayfasından kütüphanenin web sayfasına ulaşılabilindiğini ve buradan takip edilecek adımları izah etti. Grove Music Online veritabanı ile müzik teorisi, biyografiler, eser analizi, müzik terimleri gibi kaynaklara erişim imkanı bulunduğunu bildiren Prof. Acim, Jstore'un ise Art & Sciences alt alanı kapsamında yayımlanmış dergi ve kitapların bilgilerine ulaşılabilineceğini, "Naxos Music Library klasik müzik, caz müziği, film müziği türlerinde cd ve dvd gibi yayınlar üreten yayımcı bir firmadır" diyen Prof. Acim, "müzik eğitimi alan öğrenciler, müziğe ilgi duyan herkes bunu kullanabilir, müzik ses dağarını geliştirmek isteyen öğrenciler için büyük bir olanak taşımaktadır" dedi.

Bu veritabanlarına kampüs içi erişim ile birlikte, Kampüs dışı erişim olanaklarının da olduğunu belirten Prof. Acim, "inonu. edu.tr" dışındaki uzantıları vekil sunucudaki mail adresinin kabul etmediğini vurguladı. Bu veritabanlarından faydalanma imkanının devam etmesi için bu sayfaların sık sık ziyaret edilmesi gerektiğini yoksa aboneliğin iptali neticesi bu fırsatları kaybetme durumunda kalınabilineceğini açıkladı. "Merak edin, merakınızı giderdikçe farkında olmadan öğrenmeye başladığınızı hissedeceksiniz" diyen Prof. Acim, konuşmasının ardından Naxos Music Library'den örnekler sundu. Katılımcılardan gelen sorularla program son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi'nde 'Müzik Veritabanları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement