İnternet Yasa Tasarısı - Son Dakika
Teknoloji

İnternet Yasa Tasarısı

Türkiye'nin şu an ki gündemin de internet güvenliği ve sansür bulunmaktadır.

08.10.2014 01:23

Türkiye'nin şu an ki gündemin de internet güvenliği ve sansür bulunmaktadır.Bu yazıyı özellikle bu dönemde yazmak istedim. İnternet güvenliği hakkında yıllarca yasal düzenleme beklerken bu yasada daha çok internet kullanıcılarını özgürlüklerini kısıtlayan sansürle karşılaştım .Biz internet sansürü için değil, güvenliği için yasal düzenleme istiyoruz!

İnternete, dünyanın en büyük pazarı olmaya doğru adım adım ilerlerken peşine taktığı bazı sorunlar ile karşılaşmaktayiz fakat bunu internet kullanıcaları hiç farketmiyor.

İnternette alışveriş çılgınlığı!

Artık insanlar alışverişlerini internet üzerinden yapıp limitleri binlere varan kredi kartları numaralarını ve içlerinde paralar olan banka kartlarının numaralarını ve şifrelerini dağıttırken benim sormak istediğim.

İnternette neden bu kadar güveniyoruz?

Her fırsatta söylediğim gibi bu konuda yaptırımları olan herhangi bir yasa bullunmamaktadır .Eğer bir gün dolandırılırsanız kimi şikayet ediceksiniz . İnternet sitesini mi ' Banka'yı mı' yoksa belkide hiç bulunamıyacak olan veya bulunsa bile ceza almıyacak olan hackerları mı? Siz siz olun sakın ama sakın her siteye kişisel bilgilerinizi vermeyin ve her bilgisayarı kullanmayın.

İnternet üzerinden alışveriş yapanları soymak o kadar kolay ki.

Bildiğim bir anı var size anlatmak istedim, yakınlarımdan birinin dostunun başına gelmiş . Kendisi katiyen internet üzerinden alışveriş yapmayan birisiymiş tek kullandığı internet bankacılığında havale işlemleri.Bir gün bankamatikten kartını takınca hiç para olmadığını görünce hemen bankaya koşmuş, bankının verdiği cevap efendim geçtiğimiz gün internet bankacılığı ile bütün paranızı transfer etmişsiniz diye, adam hemen itiraz eder ve bankaya dava açar uzun süre gider gelirler mahkemeye en sonunda banka internet sitesinin güvenli olduğunu kanıtlar ve dava düşer . Adamın parası yok havele yapılmış kişiden habersiz fakat kişinin bundan haberi yok  , yani şöyle bir sonuç çıktı bankanın sitesi güvenli bulundu suç kişinin bilgisayarının internette alışveriş yapmaya uygun olmadığını ve bu yüzden kişisel bilgilerinin çalınarak, transferin gerçekleştirildiği bildirildi. Düşünün  bu insan hiç banka bilgilerini internet sitesine vermediği halde kendi bilgisayarında ki güvenlik açığından dolayı dolandırıldı.

Yani uzatmadan şöyle diyorum biz sansür değil güvenlik yasası istiyoruz !

hogan scarpe

mulberry outlet

prada handbag

louboutin femme

prada scarpe

cheap louis vuitton handbags

toms outlet

hermes online

timberland outlet

timberland scarpe online

Kaynak: TeknoApsis.com

Son Dakika Teknoloji İnternet Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement