Iphone 5 Çılgınlığı Başladı - Son Dakika
Dünya

Iphone 5 Çılgınlığı Başladı

Iphone 5 Çılgınlığı Başladı

Uzun zamandır beklenen ve bugün satışa sunulan iPhone 5, uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

21.09.2012 20:11

Uzun zamandır beklenen ve bugün satışa sunulan iPhone 5, uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Yeni nesil iPhone'u bir an önce satın almak isteyen yüzlerce kişi, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan bir Apple mağazası önünde saatlerce bekledi. Mağaza çalışanları, kapılar açıldıktan sonra kuyrukta bekleyenleri alkışlayarak ve tezahüratlar yaparak içeri aldı.

Apple mağazasına ilk olarak girebilmek için kuyrukta 18 saattir beklediğini söyleyen ABD'li vatandaş Eric Brice, "Mağazaya giren ilk kişi olmak ve alkışlanmak gerçekten çok özel bir tecrübeydi. Umarım herkes bu tecrübeyi yaşayabilir" dedi.

Orada bulunan pek çok insan gibi bütün geceyi kuyrukta geçiren Brice, nihayet telefonu eline alabilmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İlk olarak Maps uygulaması ve telefonun yeni yazılım özellikleri beni heyecanlandırdı. Ama beni daha da çok heyecanlandıran şey telefonun bana verdiği his ve tasarımı. Gerçekten yüksek kalitede" dedi.

Yeni model daha büyük bir ekrana, daha hızlı bir A6 işlemcisine, iyileştirilmiş kameraya ve internetten veri alışverişi hızını kayda değer oranda artıran 4G LTE teknolojisine sahip.

Ancak iPhone'un yeni modelinin bazı yönleri eleştiriliyor. Örneğin, son çıkan modelde Google Maps uygulaması bulunmuyor. Apple'in bu uygulamayı kaldırmasının sebebinin, İki teknoloji devinin akıllı telefon piyasasındaki büyüyen rekabetinden dolayı olduğu iddia ediliyor.

Google Maps yerine, Apple'in kendi ürettiği "Maps" uygulamasında, bazı popüler noktaların bulunmaması ve Özgürlük Heykeli'nin farklı bir yerde gözükmesi, uygulamanın en büyük hataları olarak görülüyor. Google'ın geniş veritabanını yıllar içerisinde geliştirdiği ancak Apple'in ise henüz bu fırsatı kendi başına elde edemediği öne sürülüyor.

Mevcut iPhone'unu iOS6 işletim sistemine yükselten ve yeni telefonunu alacağı mağazayı Apple'ın Maps uygulamasını kullanarak bulmaya çalışan Alifa Watkins, yeni uygulamanın kafa karıştırıcı olduğundan bahsederek, "Yeni güncellemeyle gelen GPS'i kullanarak yolumu bulmaya çalıştım ancak Google Maps olmadığı için biraz kafam karıştı. Çünkü size yardımcı olması için ikinci bir harita kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden biraz şaşırdım ama artık çözdüm ve kullandıkça alışacağıma da eminim" ifadelerini kullandı.

Google'ın, iOS platformu için harita uygulamasını yayınlayarak Apple ile rekabete girip girmeyeceği henüz belli değilken, Apple, kendi uygulamasını güncelleyerek geliştireceği sözünü verdi.

Apple mağazasının önündeki sırada bekleyen bir kişinin yerini kendisinden 20 dolara aldığını söyleyen ABD'li Sherry, "iPhone gerçekten harika. Görünüşünü çok seviyorum. iPhone şuan piyasadaki en iyi telefon ve ben çok sabırsızım. Onu hemen şimdi istiyorum" dedi.

Sonunda iPhone 5'e kavuşmanın mutluluğunu yaşayan kalabalık, ellerinde telefonlarıyla mağazadan çıkarken görüntülendi. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Iphone 5 Çılgınlığı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement