Irak'ın Diyale Şehrinde Reform Için Protesto - Son Dakika
Güncel

Irak'ın Diyale Şehrinde Reform Için Protesto

Irak'ın Diyale şehrinde reform için protestoAhmet Haşim Muhtaroğlu / Tuzhurmatu, 4 Haziran (DHA) - Irak'ın Diyale ilinin şehir merkezindeki Bakuba'da protestocular gösteri düzenleyerek, mevcut seçim komiserliğinin görevden alınmasını ve Iraklıların taleplerini yerine getiren yeni bir...

04.06.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Diyale şehrinde reform için protesto

Ahmet Haşim Muhtaroğlu/ Tuzhurmatu, 4 Haziran (DHA) - Irak'ın Diyale ilinin şehir merkezindeki Bakuba'da protestocular gösteri düzenleyerek, mevcut seçim komiserliğinin görevden alınmasını ve Iraklıların taleplerini yerine getiren yeni bir yasanın yürürlüğe girmesini talep ettiler.

Diyale kentinde bugün onlarca vatandaşın katıldığı gösterilerde hali hazırdaki seçim komiserliğinin feshedilmesini ve Iraklıların taleplerini yerine getirecek yeni bir seçim yasasının çıkmasını istediler. Vatandaşlar taşıdıkları pankartlarda reformların getirilmesini ve yolsuzlukların sona ermesini istediler. Göstericiler ayrıca, seçim komiserliğinin değiştirilmesini ve Parlamento'nun yeni bir seçim yasası çıkarmasını istediler. Basına konuşan göstericiler, taleplerinin başında yeni bir seçim yasasının çıkarılmasını, siyasi kitlelerin değil Iraklıların taleplerini yerine getiren ve adil bir yasanın çıkmasını istediler. Vatandaşlar seçim komiserliği ile ülkedeki siyasi sürecin yerinde durmasına devam edeceği anlamına geldiğini bildirdiler.

(Fotoğraflı)

Irak\'ın Diyale Şehrinde Reform Için Protesto
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'ın Diyale Şehrinde Reform Için Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement