İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran'da 200 muhafazakar milletvekili, yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep etti.

09.11.2014 13:35

Nükleer müzakereler çerçevesinde Umman'ın başkenti Maskat'ta  devam eden görüşmelerden önce, İran Meclisi'nin 200 milletvekili İran'a yönelik ekonomik yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep etti.

Milletvekilleri, görüşmeler sonucu uranyum zenginleştirmesinin araştırma ve geliştirme hususundaki sınırlamalar getirilirse bu kararları da kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Bildiriye göre, İran'ın nükleer müzakerelerini yürüten heyetten nükleer faaliyetlerini Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA)'nın denetimi altında ve NPT (Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi) anlaşması çerçevesi dışında başka herhangi bir denetim ve işbirliği yapmamalarını istendi.

Muhafazakar çizgiye mensup milletvekilleri yayınladıkları yazılı bildiride, "İran'ın nükleer ve uranyum hakları, zenginleştirme, araştırma ve geliştirme üzerinde herhangi bir kısıtlamayı kabul etmeyecekleri, UAEA ile yapılan anlaşmanın ötesinde hiçbir denetim, gözetim ve işbirliği yapılamayacağı, Arak nükleer reaktöründeki çalışmaların korunması ve devam ettirilmesi ile ilgili konulara" vurgu yaptı.

"Uranyum zenginleştirme düzeyi, santrifüj sayısı ve yaptırımların kaldırılması" konularını elen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Umman'ın başkenti Maskat'ta görüşmeleri  devam ediyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement