Irkçılıkla Mücadele İçin Sergi Açtı - Son Dakika
Dünya

Irkçılıkla Mücadele İçin Sergi Açtı

Irkçılıkla Mücadele İçin Sergi Açtı

Nergiz Şahin, acılarını unutmamak; umutlarını yitirmemek için resim yapmaya başladığını ve ırkçılıkla mücadele etmek için sergiler açtığını söyledi.

01.06.2011 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın Sint Niklaas kentinde 12 Ocak 2005 tarihinde bir Belçikalı'nın çöpleri yakarak çıkardığı yangında eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Nergiz Şahin, acılarını unutmamak; umutlarını yitirmemek için resim yapmaya başladığını ve ırkçılıkla mücadele etmek için sergiler açtığını söyledi. Anne Nergiz Şahin, Brüksel'de TOBB binasında resim sergisi açtı. Sergi açılışına Büyükelçi Murat Ersavcı ve eşi Zeynep Ersavcı, Anvers başkonsolosu Deniz Çakar ve çok sayıda davetli katıldı.

Brüksel'de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temsilciliğindeki TOBB Galerisi'nde Nergiz Şahin'in resimleri sergilendi. Resim sergisinin açılışına katılan Büyükelçi Murat Ersavcı, son günlerde Avrupa genelinde bazı ırkçılık olaylarının arttığına dikkat çekti. Büyükelçi Murat Ersavcı, "Nergiz hanım bütün her şeye rağmen, hayata sarılarak, duygularını resime aktararak, böyle bir başarı göstermesi ve bir yandan da hukuk mücadelesini sürdürüyor olması takdir edilecek gelişmedir. Bu sergide çok güzel esereler gördüm, ben de eşimle birlikte beğendiğimiz bir tabloyu aldık" dedi.

Evinin yakıldığı günden bu güne verdiği adalet mücadelesinde hiçbir zaman pes etmediğini ve pes etmeyeceğini bildiren Nergiz Şahin, şöyle dedi:

"Amacımız; sesimizi duyurmak, davamızı tekrar insanlara duyurmak açıklamak. Her zaman zaten resime ilgi duymuştum, son 5 yıldır resim dersleri alarak yaptım. Yaşadığım olaylardan, eşimi, hem iki oğlumu kaybettikten sonra, karanlık bir dünyaya itilmiş gibiydim. Bu karanlık dünyada boş vakitlerimi değerlendirmem gerekiyordu, bunu da resim yaparak değerlendirmeye başladım, hislerimi resme, tabloya döktüm" dedi.

Brüksel'de TOBB temsilciliğinde açılan resim sergisine ilgi oldukça fazlaydı. Sergide Nergiz Şahin'in kızı Tülin Şahin annesini hiç yalnız bırakmadı. Serginin açılışına katılan Büyükelçi Murat Ersavcı ve eşi Zeynep Ersavcı beğendikleri birkaç resmi aldılar. Sergi "TOBB Galerisi" salonunda , Avenue Franklin Roosevelt 148 A - 1050 Bruxelles adresinde 8 Haziran'a kadar açık olacak.

Belçika'nın Sint Niklaas kentinde 12 Ocak 2005 gecesi çıkan yangında Nergiz Şahin'in eşi Süleyman Şahin (37), oğulları Deniz (13) ve Hakan Şahin (8) hayatlarını kaybetmişti. Nergiz Şahin ve kızı Tülin Şahin yaralı kurtularak uzun süre tedavi görmüşlerdi. Konuyla ilgili olarak Belçikalı D. H. 'nın evin önündeki çöpleri yakarak binanın alev aldığı ve çıkan yangın sonucunda , olayla ilgili Gent Ağır Ceza mahkemesinin verdiği kararda zanlının kasten adam öldürmeye teşebbüs etmeden bu yangını çıkardığına hükmetti ve 3 ay ceza verdi. Bu karara itiraz eden Nergiz Şahin bunun ırkçılık olduğunu iddia ederek "Adil Yargı" derneği kurarak ırkçılıkla mücadele edeceğini dile getirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Irkçılıkla Mücadele İçin Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement