İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında (2) - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında (2)

İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında (2)

Ergenekon soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta'nın, Hacı Salih Sokak üzerindeki evinde yaklaşık 2 saat süren arama yapıldı.

06.12.2011 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi PARTİSİ ÇORLU İLÇE BİNASINDA ERGENEKON ARAMASI, İLÇE BAŞKANI GÖZALTINDA (2)

BİLGİSAYARINA EL KONULDU

Ergenekon soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta'nın, Hacı Salih Sokak üzerindeki evinde yaklaşık 2 saat süren arama yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Orta'nın evindeki şahsi bilgisayarına ve bazı evraklara el koydu.

Evin arandığı sırada İşçi Partisi MYK üyesi Niyazi Işık evin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulundu. Son aramaların Aydınlık Gazetesi'ndeki Kaşif Kozinoğlu haberleriyle ilgili olduğunu belirten Işık şunları söyledi:

"Bu son operasyon Aydınlık Gazetesi'nin Kaşif Kozinoğlu ile ilgili yaptığı yayından ötürüdür. Kaşif Kozinoğlu, Ergenekon düzmecesini açığa çıkartan ve özellikle gladyonun yüzünü açığa çıkartan açıklamalar yaptı. Bu Aydınlık Gazetesi'nde yayınlandı. Bu operasyonu yapanlar çok zor durumdalar. Aydınlık Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'nun evinde de aramalar yapıldı. Bu saldırı hiçbir şekilde bizi yıldırmayacaktır. Arkadaşlarımız ve partimiz aslanlar gibi ayaktadır. Bunların yıkılmaları yakındır."

'ONLAR DA ÇÖKECEK'

Aramaların ardından polis ekiplerinin arasında evden çıkan İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta polis aracına binerken, "Sevsinler ileri demokrasiyi. Recep Bey'in ileri demokrasisi bu. Amerika çökecek, onlar da çökecek" diye bağırdı.

'GÜNDEMİ TAKİP EDİN'

Avukatlık yapan emekli askeri savcı Yarbay Bahadır Berk'e ait Omurtak Caddesi Gürkılıç İşmerkezi'nde ki hukuk bürosunda yapılan arama ise yaklaşık 5 saat sürdü. Bu aramalara Çorlu Cumhuriyet Savcısı da nezaret etti. Polis ekipleri hukuk bürosundan ve Berk'e ait evden bilgisayar, yazıcı ve bazı evrakları el koyarak aldı. Polisin gözaltına aldığı Bahadır Berk hukuk bürosundan çıkarılırken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Gündemi takip edin" dedi. Berk daha sonra polis aracıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul'A GÖNDERİLECEKLER

İşçi Partisi MYK üyesi emekli binbaşı Zafer Şen ise, Tekirdağ'da bulunan evinde gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Şen daha sonra polis ekipleri tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bu sabah başlatılan operasyonda gözaltına alınan Zafer Şen, Bahadır Berk ve Ertuğrul Orta yapılan işlemlerin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine gönderilecek. - Tekirdağ/ Çorlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Partisi Çorlu İlçe Binasında Ergenekon Araması, İlçe Başkanı Gözaltında (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement