Işınlarla 10 Yaş Gençleşin! - Son Dakika
Sağlık

Işınlarla 10 Yaş Gençleşin!

Işınlarla 10 Yaş Gençleşin!

Cildin Orta Tabakasında Etkili Olan ve Cildin Kendi Kendini Yenileme Kapasitesini Ortaya Çıkaran Işık ve Enerji Terapileri, Yaklaşık 10 Yaş Gençleşmenizi Sağlıyor.

05.09.2007 11:59

Gençlik yıllarınıza ışınlanmak ister misiniz? Cildin orta tabakasında etkili olan ve cildin kendi kendini yenileme kapasitesini ortaya çıkaran ışık ve enerji terapileri, yaklaşık 10 yaş gençleşmenizi sağlıyor. Hangisini seçeceginiz ise size kalmış...

Son yıllarda hızla yayılan ve "öğle molası estetiği" olarak tanımlanan bazı girişimler, gençleşme hayalinizin daha zahmetsiz bir şekilde gerçeğe dönüşmesine olanak tanıyor.

Bunlar arasında en fazla öne çıkan ise gençleştirici ışıklar, lazerler ve radyo frekansları... Ortalama yarım saat süren ve genellikle üç dört seans tekrarlanan bu işlemlerle gençlik günlerinize "ışık hızıyla" dönmeniz işten bile değil. Bu yöntemlerin cilt gençleştirmenin yanı sıra, lekeler, damarsal lezyonlar, sivilceler ve izlerle, vücut sıkılaştırma ve selülit bakımı için de kullanıldığını hemen ekleyelim.

Işık, lazer ya da radyo frekansı...

Fotojuvenerasyon olarak da bilinen bu terapilerin uygulamaları hem hasta hem de doktorlar açısından çok kolay. Bu teknolojilerin isimleri ve kullandıkları enerji tipleri farklı olsa da aslında temelde cilt üzerinde sağladıkları etki aynı. Hepsinde hedef, cildin orta tabakasını yani dermisi diğer dokulara hasar vermeden ısıtmak. Isınan dermis tabakası, kendi kendini tamir etme yoluna gidiyor ve kolajen üretiminde artış oluyor. Bu da cildin yenilenmesi, sıkılaşması ve daha genç bir görünüme kavuşması anlamına geliyor. Yani bir anlamda cilt, kendi kendini yenilemek için 'kandırılıyor'! Bu teknolojilerin uygulanmasına gelince... Hasta sadece enerji kaynağının önüne oturuyor ve yaklaşık 20 ya da 40 dakika süren seansın bitmesini bekliyor. Bazen uygulama özel bir başlık yardımıyla da olabiliyor. Uygulamalar sırasında ağrı ya da acı hissedilmiyor. Bazı kişilerde uygulama sonrasında kısa süreli bir kızarıklık ya da kaşıntı olabiliyor. Bu yöntemlerin çok önemli bir özelliği de cerrahi girişimlerle kıyaslandıklarında son derece ekonomik olmaları.

Biz de bu ay, Medikal Estetik Uzmanı Dr. Levent Türbedar ve Dermatoloji Uzmanları Dr. Herman Mayısoğlu ile Dr. Betül Şengör'e danışarak ameliyata gerek olmadan gençlik ve güzellik sağlayan bu yeni teknoloji ürünü sistemlerle ilgili bir haber hazırladık. Haberde, kullandığı enerji türüne göre yani ışık, lazer ya da radyo frenkansı olmasına göre gruplara ayırdığımız farklı sistemleri bulacaksınız. Aslında bunların cilt üzerindeki etkileri temelde aynı. Sadece farklı firmalar tarafından üretildikleri için farklı isimlerle anılıyorlar. Tıpkı kozmetik ürünlerde, örneğin nemlendirici kremlerin aynı etkiyi sağlamasına rağmen farklı isimlere sahip olması gibi. Siz de, kendiniz için en uygun olan sistemi doktorunuza danışarak seçebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, işlemin mutlaka uzman bir doktor denetiminde uygulanıyor olması...

1-IŞIK, LAZER VE RADYO FREKANSI TEKNOLOJİLERİ

IŞIK TEKNOLOJİLERİ

Omnilux: FDA onaylı Omnilux, 3 farklı çeşidiyle ışık terapileri arasında en popüler olanlardan birisi. Omnilux'un üç farklı tipi Omnilux-Red, Omnilux-Plus ve Omnilux-Blue ile farklı amaçlara yönelik işlemler yapılabiliyor. Saf ve hafif kırmızı diod ışığı ile Omnilux-red, yorgun ve çevre koşullarından olumsuz etkilenmiş yüzlerde çok başarılı. Omnilux-plus ile benzer etki biraz daha güçlendirilmiş ve kırmızı ışıkla yapılan kombine seanslarla ince çizgiler ve sarkma eğilimli ciltler hedeflenmiş. 

Omnilux-blue ise yalnız gençlik döneminin değil her yaşın problemi olabilen aknelerin tedavisinde başarılı bir uygulama. Omnilux'un bir özelliği de yazın, son derece güvenle kullanılabilmesi.

Omnilux'un sarı ve kırmızı ışınları yara iyileşmesinde de etkili olduğu için herhangi bir operasyon sonrası izlerin iyileştirilmesinde de kullanılabiliyor.

Nasıl uygulanıyor? Yaklaşık 20 dakika boyunca sizin için seçilen omnilux ışığının altında, yatar pozisyonda beklemeniz gerekiyor. İşlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmiyor. Seanslar istenen sonuç alınana kadar 5-8 kez tekrarlanabiliyor.

Fiyatı: 10 seanslık paket 1.000 YTL

Plasmalite: Bir ışık kaynağı olan plasmalite deri altındaki melanin ve kolajeni hedefliyor. Etrafındaki dokuya zarar vermeden ortaya çıkardığı ısıyla hedefine ulaşıyor ve cildin kendi kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Plasmalite sadece cilt gençleştirmek ve ince çizgileri gidermek amacıyla kullanılmıyor; dövme silinmesi, kılcal damarların küçültülmesi, gözeneklerin küçültülmesi, koyu renkli lekelerin giderilmesi amacıyla da kullanılabiliyor. Plasmalite, vücutta da özellikle karın ve basenlerde yer alan çatlaklara uygulanabiliyor.

Nasıl uygulanıyor? Plasmalite sisteminde, cilde milisaniyelik atışlarla uyguluma yapılıyor ve söz konusu hücreler neredeyse 70 dereceye kadar ısıtılıyor. Ancak hasta atım vuruşu sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissetmiyor.

Fiyatı: Seansı 300 YTL civarı...

DEVAMI FORMSANTE DERGİSİ'NDE

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Işınlarla 10 Yaş Gençleşin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement