İspanya Suudi Arabistan'a Lazer Güdümlü 400 Bomba Satıyor - Son Dakika
Güncel

İspanya Suudi Arabistan'a Lazer Güdümlü 400 Bomba Satıyor

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Suudi Arabistan’ın Yemen Savaşı’ndaki rolü ile ilgili endişeler sebebiyle satışı durdurulan lazer güdümlü 400 bombanın satışına devam edileceğini açıkladı.

13.09.2018 17:07

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Suudi Arabistan'ın Yemen Savaşı'ndaki rolü ile ilgili endişeler sebebiyle satışı durdurulan lazer güdümlü 400 bombanın satışına devam edileceğini açıkladı.

Cero Radyosunda konuşan İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, "Bombalar önceki hükümet tarafından 2015 yılında anlaşmalar gereğince yapılacak" dedi.

Birleşmiş Milletler'in Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'de 10 binden fazla insanın ölümüne ve 8 milyon 400 bin Yemenlinin açlık sınırına dayanmasına yol açtığı açıklamasından sonra Uluslararası Af Teşkilatı'nın da içinde bulunduğu insan hakları teşkilatları, Batı ülkelerinin Suudi Arabistan'a silah satışını kınayınca, İspanya Suudi Arabistan'a silah satışını askıya almıştı.

İspanya Dışişleri Bakanı Borrell, birkaç bakanın konu üzerinde bir hafta çalıştığını ve bir komisyonun anlaşmayı üç defa gözden geçirip satışı onayladığın belirterek, "Bu anlaşmayı yerinde getirmemek için bir sebep bulamadık" dedi.

"Silahların Yemen'de sivillere karşı kullanılmayacağı konusunda bir garanti alındı mı" şeklindeki soruya Bakan Borrell, lazer güdümlü bombaların, bir metrelik bir hatayla hedeflerini büyük bir hassasiyetle bulduğunu söyledi. Borrell, "Biz az gelişmiş bombaların rast gele atılarak bir tür trajediye yol açmasını kınıyoruz" dedi.

400 bombanın satılmaması durumunda, Temmuz ayında Suudi Arabistan'la devlet kuruluşu olan gemi inşa firması Navantia'nın Suudi Arabistan'ın sipariş ettiği gemilerin satışının tehlikeye gireceği endişesini taşıdığı iddia edildi. - MADRİD

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İspanya Suudi Arabistan'a Lazer Güdümlü 400 Bomba Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement