Isparta Birinci Derece Risk Bölgesi - Son Dakika
Güncel

Isparta Birinci Derece Risk Bölgesi

Isparta Birinci Derece Risk Bölgesi

Yüzde 40’ı ormanla kaplı olan Isparta'da yangın sezonu öncesi özel önlemler alınacak.

30.04.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzde 40'ı ormanla kaplı olan Isparta'da yangın sezonu öncesi özel önlemler alınacak. Bölgenin deyim yerindeyse akciğeri olan Isparta için, Orman Komisyonu bir toplantı yaptı. Vali Vahdettin Özkan başkanlığında toplanan komisyon orman varlığının korunması için seferberlik ilan etti.

SON 10 YILDA 332 ORMAN YANGINI ÇIKTI

Isparta'nın orman durumuyla ilgili bilgilendirme yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Isparta'nın birinci derece risk bölgesi içinde yer aldığını açıkladı. Değirmenci, son 10 yılda; 332 orman yangını çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Bu yangınlarda 393 hektar orman alanı zarar gördü. Yine 2013 yılında 48 orman yangını meydana gelmiş ve 25 hektar orman alanı zarar görmüştür. 2014 yılının ilk dört ayında 6 orman yangını meydana gelmiş ve 3 hektar orman alanı zarar görmüştür"

YANGINA MÜDAHALE ZAMANI HIZLANDI

Orman yangınlarına müdahale zamanının çok önemli olduğuna değinen Değirmenci, şunları söyledi: "Yangına ilk müdahale süreleri 2009 yılında 36,2 dakika, 2010 yılında 27,0 dakika, 2011 yılında 23,1 dakika, 2012 yılında 24,1 dakika, 2013 yılında 15,3 dakikadır."

Vali Vahdettin Özkan da Isparta'nın orman yangınları konusunda birinci derece riskli bölgede yer almasından dolayı çok önemsediklerini belirtti. Bu konuda duyarlılığın öneminden bahseden Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem kamu kuruluşlarının bu duyarlılık içinde olması, işini çok iyi bilmesi hem de bütün vatandaşların orman yangını, izi, emaresi riski olduğu durumlarda çok hızlı haber vermesi gerekiyor. Bu vicdani bir görevdir. Yangın çıkma ihtimal olduğu durumlarda ilgili kuruluşlarımıza orman teşkilatımıza, jandarmaya, 112'ye bildirmeleri önemli. Bu tür durumlarda diğer bir husus çok hızlı davranmamız. Yangın meydana geldikten sonra değil, olayın öncesinde ilgili müdahale birimlerinin olaya intikal etmesi için iyi bir hazırlık yapılmalı. Diğer bir nokta bütün birimler arasında koordinasyon çok önemli. Bu konuyla ilgili eğitim ve tatbikatlar çok önemlidir." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta Birinci Derece Risk Bölgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement