İstanbul: 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın Trabzon'da Yapılması - Son Dakika
Spor

İstanbul: 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın Trabzon'da Yapılması

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın Trabzon'a Alınmasında Büyük Emeği Olan Türk Kafilesi, Öğleden Sonra İstanbul'a Geldi.

10.12.2006 19:43

2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın Trabzon'a alınmasında büyük emeği olan Türk kafilesi, öğleden sonra İstanbul'a geldi.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 8-10 Aralık tarihlerinde Brüksel'de yaptığı genel kurula katılan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle Brüksel'den İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2011 yılında yapılacak ve gittikçe önem kazanan bu organizasyonun Trabzon ile çevre illere ciddi bir faaliyet ve hareket sağlayacağını belirterek, "Brüksel'de güzel bir ekip havasında çalıştık ve bunun sonucunda büyük bir zaferle Türkiye'ye döndük. Trabzon, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nı organize etmeye hak kazandı.

4 rakibimiz vardı. 1. turda Letonya'nın Riga, 2. turda Danimarka'nın Herning, 3. turda İtalya'nın Cenova ve finalde Hollanda'nın Utrecht şehirlerini geride bıraktık. 2011 yılında yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları, gittikçe büyüyen bir organizasyon olarak hem Trabzon'a hem de çevre illere ciddi bir faaliyet ve hareket sağlayacak. Trabzon, organizasyonu gerçekleştirmek için epey uzun bir süreye sahip bulunuyor. Organizasyon için gereken tesislerin 15'inden 13'ü hazır durumda. Bazı tesislerdeki eksikler de yeni yılın ilk aylarında

tamamlanacak. Trabzon olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum, en iyi organizasyonu yapacağımıza inanıyorum. Zaten 2007 Temmuz ayında yine Trabzon'da Karadeniz Oyunları organize edilecek. Bu da Gençlik Oyunları'nın bir provası olacak. Bu mutlu sona ulaştığımız için mutluyuz. İnşallah daha büyük organizasyonları Türkiye'ye kazandıracağız, ama yaptığımız organizasyonları da ülkemizin büyüklüğüne yaraşır şekilde gerçekleştireceğiz. Avrupa da 'İyi ki Türkiye'ye vermişiz bu organizasyonu' diyecek. Bugüne kadarki en iyi Gençlik Oyunları, Trabzon'da organize edilecek. Herkes parmak ısıracak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı ise, önemli bir spor organizasyonu aldıklarını belirterek, "Organizasyona 48 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 atlet gelecek. Yarım bir olimpiyat sayılacak büyüklükte bir organizasyon. Oy verenler bize karşı hiçbir zaman önyargılı değildi. Diğer ülkelerin Avrupa Birliği içinde yer almasını dikkate almadan bize oy verdiler. Bize düşen, başladığımız görevi başarıyla yapmak. Trabzon, böyle büyük bir organizasyonu organize eden İzmir'den sonra 2. kentimiz oldu. Bütün Trabzonlular'ı kutluyorum" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir de, kentte böyle bir organizasyonun yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul: 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın Trabzon'da Yapılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement