İşte Bu da İnsan Beyinleri Ağı - Son Dakika
Teknoloji

İşte Bu da İnsan Beyinleri Ağı

İşte Bu da İnsan Beyinleri Ağı

ABD'de iki bilim insanı düşünce gücüyle beyinlerarası düşünce kontrolü sağladı. Felç gibi hastalıklara tedavi umudu doğuran sıradışı çalışmaya "insan interneti"...

30.08.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bilim kurgu filmlerinin temalarından beyin gücüyle düşünce kontrolü yıllarca bilim insanlarının ilgisini çekmiş hatta iki fare ile bir insan ve bir fare arasında beyin iletişimin sağlandığı çalışmalar yapılmıştı. Ancak ABD'deki Washington Üniversitesi ilk kez iki insan arasında bu iletişimi sağladı. Kampusta gerçekleşen deneyde elektroensefalografi (beyin dalgalarını elektrik akımına çeviren cihaz) kaskını başına takan profesör Rajesh Rao'nun transkarnial manyetik stimülasyon yöntemiyle psikoloji bölümü araştırma görevlisi Andrea Stocco'nun bir video oyununu oynamak için kendi istemi dışında eliyle klavyedeki tuşa basmasını sağladı. Beynin el hareketlerini kontrol eden bölgenin bir başka insandan gelen beyin sinyaliyle uyarılarak kontrol edilmesini sağlayan bu çalışma felç tedavisinde umut olabilecek.

Başlangıçta telepatik bir güç kullanımını andıran yöntem için iki bilim insanı "Hayır. Hiç kimse isteği olmadan başkasının davranışlarını kontrol etmeyecek. Bu insanların interneti" diyor. Konuyla ilgili SABAH'a konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Bu bir devrim. Felçlilerde beynin bilgisayar ara yüzü geliştirilecek. Kol hareket ettirilmesi için dalga gönderildiğinde; o düşünmese bile 'kolunu oynat' komutu gidecek ve kol kasları çalıştırılacak. Beyinle fiziksel egzersiz yaptırılacak. Depresyonun tedavisiyle ilgili de 10 yıl içinde beyne mutluluk verilerek ilaçsız tedavi uygulanacak" dedi.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İşte Bu da İnsan Beyinleri Ağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement