İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İnebolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

10.03.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Türk Ocağı Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Hakan Civelekoğlu, törende yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir şair olduğu kadar kendini milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış büyük bir dava adamı olduğunu söyledi.

Mondros Ateşkes ve Sevr Barış Antlaşmalarıyla adeta Türklüğün ölüm fermanının imzalandığını belirten Civelekoğlu, "İşte böyle bir ortamda, içinde bulundukları vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyen, birinci vazifesini istiklale adayan Asım'ın nesli, namusunu çiğnetmemek için, hem dahili hem de harici bedhahların karşısına gövdesini siper etmiştir." dedi.

Şiirlerin okunması, video gösterimi ve oratoryo ile devam eden programda öğrenciler tarafından bir de tiyatro gösterisi sahnelendi.

Programın sonunda, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydın, Garnizon Komutanı Teğmen Oğuzhan Dolgun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement