İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

Edirne'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

12.03.2017 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yaptığı konuşmada, milletleri sahip çıktığı değerlerin ayakta tuttuğunu söyledi. Uğruna can verilen vatanın millete ruh veren nice liderler ve neferler yetiştirmeyi sürdüreceğini aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Ne mutlu ki tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir geçmişin sahibi ve asırlardır medeniyetimizi zirvede tutan, dünyaya yön veren kahraman bir ecdadın evlatlarıyız. Bugün de 96 yıl önce verilen kurtuluş mücadelesinin, yazılan istiklal destanının belgesi haline gelen milli marşımızın, milli şairimizin, aziz milletimizin kutlu hatırasını yad ediyoruz. Vatan, millet aşkıyla yanan İstiklal şairimiz, Mevlana, Yunus Emre, Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bu toprakların ortak değeridir. Mehmet Akif Ersoy, edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner-hekim ve milletvekili olma özellikleri ile çok yönlü bir kişilik sergileyen, milletine her alanda hizmet eden gerçek bir aydındır."

İstiklal Marşı'nın millete güvenin timsali olduğunu vurgulayan Özcan, "Göklerden inen ilahi kelam gibi ruhlara yön veren ilhamla yüklüdür. Adeta milletimizin medeniyet yolculuğunun özetidir. Mehmet Akif'in bu aziz millete duası, aynı zamanda vasiyetidir. Ülkemizin her bir ferdinin de en önemli inancı şudur ki ruhumuzu zirvelere çıkaran bu şaheser, kıyamete kadar okunmaya ve canımızdan aziz al bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Programda, İstiklal Marşı'nı ezbere okuma ve "Safahattan Bir Şiir Okuma" yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Öte yandan, Merkez Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir program sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement