İSÜ-GÜVSAM Başkanı'na Rusya Devlet Madalyası! - Son Dakika
Güncel

İSÜ-GÜVSAM Başkanı'na Rusya Devlet Madalyası!

İSÜ-GÜVSAM Başkanı\'na Rusya Devlet Madalyası!

İstinye Üniversitesi GÜVSAM Başkanı Öğr. Üyesi Dr. İsmail SAFİ, "Rusya PALMYRA Devlet Madalyası"na layık görüldü.

09.07.2018 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. İsmail SAFİ, bu madalyaya layık görülen, Rusya Federasyonu vatandaşı olmayan ilk kişi olmasıyla dikkat çekti.

Araştırma üniversitesi olma vizyonu, kurduğu AR-GE merkezleri ve özellikle teknoloji alanında girdiği uluslararası işbirlikleriyle dikkat çeken İstinye Üniversitesi'nin (İSÜ), Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜVSAM) Başkanı Öğr. Üyesi Dr. İsmail Safi, Rusya Federasyonu Palmyra Devlet Madalyası'na layık görüldü. İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde gerçekleşen törende, Dr. İsmail Safi'ye madalyası; Rusya Milli İttifakı'nın Avrasya Bölge Başkanı Dimitry Klimov tarafından takdim edildi.

RUS VATANDAŞI OLMAYAN BİRİSİNE İLK KEZ VERİLİYOR

Adını, Suriye'de yer alan Palmyra Antik Kenti'nden alan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başkanı olduğu Rusya Milli İttifakı tarafından verilen madalyaya bu sene, ilk kez Rus vatandaşı olmayan birisinin layık görülmesi dikkat çekti.

Palmyra Antik kenti DAEŞ saldırılarından korunarak, medeniyet mirasını da korundu

Bu madalyaya değer görüldüğü için onurlu ve heyecanlı olduğunu belirten Dr. İsmail Safi, Rusya ve Türkiye iş birliğinin bölge coğrafyası ve dünya barışı adına öneminin altını çizerek; ''Yıllardır iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için çaba sarf etmekten gurur duyuyorum. Çabalarının takdir edilmesi, tüm insanları mutlu eder. Rusya Milli İttifakına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu vesileyle, Rusya Federasyonu'nun, madalyaya adını veren Palmyra Antik Kenti'ni, DAEŞ saldırılarından koruyarak, medeniyet mirasını da koruduğunu vurgulamalıyım." dedi.

Rusya Milli İttifakı'nın Avrasya Bölge Başkanı Dimitry KLİMOV ise, terörizmin milletinin ve dininin olmadığını belirterek; ''Sayın İsmail SAFİ, bu madalyayı, dünya mirasını koruma çalışmaları ve barışa yaptığı desteklerle layık görülmüştür.'' dedi.

GEÇEN AY DÜZENLENEN, GÜVSAM-RUS SAVUNMA VE İLERİ TEKNOLOJİLER BİRLİĞİ HEYETİ TOPLANTISI

Dr. İsmail Safi'nin başkanı olduğu GÜVSAM ayrıca, geçtiğimiz ay, İSÜ Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ve Rus Savunma ve İleri Teknolojiler Birliği Heyeti Başkanı Prof. Dr. Andrey Bezrukov ve beraberindeki iş insanları, dekanlar ve öğretim üyelerinin katıldığı bir işbirliği toplantısı düzenlemişti. Toplantıda, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojisi ve siber güvenlik alanlarında işbirliği olasılıkları değerlendirilmişti.

GÜVSAM

İstinye Üniversitesi Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama Araştırma Merkezi (GÜVSAM): Uluslararası İlişkiler, Türk dış politikası, çok boyutlu güvenlik, sınır güvenliği, siber alan güvenliği, terör ve kitle imha silahları konularında çalışmalar yapıyor. Bu doğrultuda; canlıları ve çevreyi tehdit eden durumları belirleyen GÜVSAM, güvenlik ve savunma alanında geliştirilen stratejileri ülke yararına gözetiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İSÜ-GÜVSAM Başkanı'na Rusya Devlet Madalyası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement