İzmir'de Avukatlardan İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Avukatlardan İç Güvenlik Paketi Protestosu

İzmir\'de Avukatlardan İç Güvenlik Paketi Protestosu

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ile yaklaşık 400 avukat, TBMM'de görüşülecek 'İç Güvenlik Paketi' yasa tasarısını, adliyede 1 saatlik oturma eylemi yaparak protesto etti.

17.02.2015 15:58

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ile yaklaşık 400 avukat, TBMM'de görüşülecek 'İç Güvenlik Paketi' yasa tasarısını, adliyede 1 saatlik oturma eylemi yaparak protesto etti. Avukatlar, yakalarına 'Özgecan'ımız acıyor' yazılı fotoğraflar taktı.

İzmir Adliyesi A -Protokol kapısı Baro Vesitiyeri önünde yapılan eyleme Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı. Feyzioğlu yaptığı konuşmada, İç Güvenlik Yasası paketinin bir iç güvenlik değil 'sarayın güvenliği' yasası olduğunu öne sürerek, "Sarayın iradesinin sokakta milli iradenin üzerinde olması için çıkarılmak istenen bir yasadır" dedi. Paketle demokratik hakkını kullanan yurttaşların başını ezmenin, önceden gözaltına alınarak terörü önlemenin amaçlandığını söyleyen Feyzioğlu, "Terörden anladıkları da devlet büyüklerine yanlış yapmaktır" diye konuştu. Feyzioğlu, siyasi iradenin düşünceyi bastırmak için kanun çıkardığını, bunun bir sıkıyönetim kanunu olduğunu öne sürdü. Bu paketin, kendilerini alkışlamayan herkesi terörist ilan ederek gözaltına alma çabası olduğunu dile getirdi.

HAKİM VE SAVCILARIN YETKİLERİ VALİ VE KAYMAKAMLARA

Kanunla hakim ve savcılar devre dışı bırakılarak, valilere, kaymakamlara, polislere gözaltı yetkisi tanınacağını belirten Feyzioğlu şunları söyledi:

"Zatıalilerinin şehir ziyaretleri öncesinde, kendilerine dikensiz gül bahçesi yaratma kanunudur. Kendilerini alkışlamayan herkesi terörist ilan ederek gözaltına alma çabasıdır. Hukukçular, avukatlar olarak bu kanuna sonuna kadar direnmek boynumuzun, mesleğimizin borcudur."

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da, kanunla 48 saatlik gözaltı süresinin getirileceğini, hukuksuz dinlemelerin yasaya uydurulacağını, hakim ve savcıların yetkilerinin vali ve kaymakamlara devredileceğini savundu.

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun da, bu paketin çıkmaması için avukatlar, hukukçular olarak mücadele edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Metin Feyzioğlu avukatları üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Daha sonra avukatlar 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Birçok avukat Feyzioğlu ile cep telefonları ile 'selfie' çekti.

SAVCILIKTAN GAZETECİLERE 'GÖRÜNTÜ' UYARISI

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, oturma eylemini ve Feyzioğlu'nun konuşmasını takip eden basın mensuplarına, sözlü olarak, görüntü alınmasının ve yayınlanmasının yasak olduğunu, buna uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi. Aynı yerde her yıl adli yıl açılış törenleri yapıldığını ve basın mensuplarının davet edildiğini, görüntü de alındığını belirten avukatlar ise, aradaki çelişkiye dikkat çekti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Avukatlardan İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement