İzmir Elde Bıçak Kurbanlık Oyunu - Son Dakika
Güncel

İzmir Elde Bıçak Kurbanlık Oyunu

Elde bıçak kurbanlık oyunuKURBAN Bayramı'nda İzmir'de kesim alanları yetersiz kalınca vatandaşlar boş buldukları arazilerde de kurban kesti.

21.08.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elde bıçak kurbanlık oyunu

KURBAN Bayramı'nda İzmir'de kesim alanları yetersiz kalınca vatandaşlar boş buldukları arazilerde de kurban kesti. Uzmanların uyarılarına rağmen kesim yerlerinde çocukların da bulunması dikkat çekti. 7 yaşındaki bir çocuğun elinde tuttuğu bıçakla, babasının kestiği büyükbaş kurbanlığın başında ona yardım etmeye çalışması bayramın en dikkat çeken görüntüleri arasına girdi.

İzmir'de Kurban Bayramı telaşı bayram namazının hemen ardından başladı. Kurbanlarını günler öncesinden alanlar kurban pazarlarına gitti. Kesim yerlerinin

yetersiz kalması üzerine vatandaşlar, boş buldukları arazilerde kurbanlarını kesti. Bu arazilerdeki kesimlerde hijen kurallarına uyulmadı. Geçen yıllardaki manzara bu yıl da değişmedi. Alanlar kan gölüne döndü. Kesilen kurbanlardan geriye kalan atıklar ortalığa gelişigüzel bırakıldı. Bir başka tarafta ise et parçalama işlemi yapıldı.

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda hayvan kesiminin çocukların gözleri önünde yapılmaması, kesime şahit olan çocukların, sevdiklerini kaybetme korkusuna kapılabilecekleri uyarısında bulunmasına rağmen Örnekköy Hayvan Pazarı ve kesim yerinde bir çocuğun elinde bıçakla büyükbaş kurbanlığın önünde babasıyla durması ve ona yardım etmesi dikkat çekti. Çocuklardan kimisi de kesilen kurbanın fotoğrafını cep telefonlarıyla çekti.

ALIŞVERİŞ SÜRÜYOR

Bayramda ilginç manzaralarda ortaya çıktı. Kurban pazarında bayram günü de alışveriş devam etti. Bazı vatandaşlar, fiyatların daha uygun olabileceğini düşünüp ilk gün gelip kurban almaya çalıştı. Pazarda ucuz kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ile elinde kalan hayvanlarını satmak isteyen yetiştiricilerin pazarlıkları sürdü. Kurban satıcılarından Ekrem Durna, Balıkesir'den 45 koyun getirdiğini bunlardan da 20'sini sattığını belirterek Vatandaşlar almaya ucuza almaya çalıştı. Mallarımız elimizde kaldı şimdi sattık sattık satamazsak kasaplara ucuz fiyattan vermek zorunda kalacağız dedi.

İzmir Elde Bıçak Kurbanlık Oyunu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Elde Bıçak Kurbanlık Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement