İzmir Fuarı 81. Kez Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Fuarı 81. Kez Kapılarını Açıyor

İzmir Fuarı 81. Kez Kapılarını Açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı (İFF), 31 Ağustos cuma günü 81.kez kapılarını açacak.

28.08.2012 12:39

İzmir Enternasyonal Fuarı (İFF), 31 Ağustos cuma günü 81. kez kapılarını açacak. Fuarın hazırlık çalışmalarına ilişkin basın toplantısı İFF 1 No'lu holde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, babasının rahatsızlığı sebebiyle Samsun'da olduğu için toplantıya katılamadı.

İzmir fuarının her zaman ilgi gördüğünü söyleyen Aydoğan, "Fuarlarda format değişti. Eskiden hangi sanatçıların geleceği önemliydi, şimdi tema ve konuk şehir ve ülkeler önemli. Bu sene yaşamın her safhasında 'tasarım' önemli bir konu. Bu fuarda herkes aradığını bulacak" dedi.

Fuarda sürpriz etkinliklerinde yapılacağı bilgisini veren Aydoğan, fuar da özellikle gençlere yönelik birçok çalışma yapıldığını belirtti. Aydoğan, 81. kez kapılarını açmaya hazırlanan İFF ile ilgili şu bilgileri paylaştı; "Herkesin kendini bulabileceği 30'a yakın etkinlik var. İzmir'de bu sene fuar çok eğlenceli olacak.Sinema günleri,serbest kürsü, eğlence, konserler herkesin kendinden birşeyler bulup gidebileceği bir fuar olacak. Gençler için motosiklet olacak. Tabiiki gene olmazsa olmaz, bilişim sektörü olacak. Otomotiv sektörü ilgi çekecektir.Bütün bunlar fuarı çok farklı kılacak. Dünya barış konseri olacak. Tansaş'ın sürpriz konserleri olacak. Kültür sanat söyleşileri, tiyatro, şarkılar fuarımıza renk katacak şeylerdir."

Aydoğan, vatandaşın fuar alanında huzurlu ve güvenli bir şekilde dolaşabilmesi için geniş güvenlik önlemleri aldıklarını vurguladı. İzmir'de fuarlara 26 trilyon yatırdıklarını söyleyen Aydoğan; sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in en büyük yatırımlarından biri yeni fuar alanına 300 trilyonluk yatırımlar yaptık. 300 trilyonluk yatırım İzmir'e katkı sağlar.

Gerçek düzgün bir fuar alanına kavuşmuş olacağız. Fuarın İzmir'e hareket getireceğini biliyoruz. Buna kararlıyız. Fuardaki değişiklikleri herkes görecektir."

Tasarım temasını işleyecek olan İFF, ünlü modacıların özel tasarladığı tişörtleri sergileyecek. 1 buçuk milyonu geçen ziyaretçi sayısı hedeflenen fuara, 834 yerli 856 yabancı firma katılacak. Fuarda firmalar 73 dönüm arazi üzerine standlarını kuracak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Fuarı 81. Kez Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement