İzmir İki Acıya Tek Tören - Son Dakika
Güncel

İzmir İki Acıya Tek Tören

İzmir İki Acıya Tek Tören

İki acıya tek tören Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İzmirli Ayşe Deniz ve Berna Koç için ortak cenaze töreni düzenlendi.

12.10.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki acıya tek tören

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İzmirli Ayşe Deniz ve Berna Koç için ortak cenaze töreni düzenlendi. Deniz ve Koç'un cenazeleri, ortak tören sonrasında, barış çağrısıyla toprağa verildi.

Geçen Cumartesi Ankara'daki barış mitingine katılmak için bekledikleri sırada meydana gelen patlamada hayatlarını kaybedenler arasında İzmirli Ayşe Deniz ile Berna Koç da yer aldı. Terör saldırısında can veren iki kişinin cenazesi, dün akşam saatlerinde İzmir'e getirilip morga konuldu.

Yetiştirme yurdundan kendisini evlatlık alan bakıcı annesini de bir süre önce kaybeden Berna Koç için ilk tören Halkevleri İzmir Şubesi'nin önünde yapıldı. Buradaki törene CHP Milleletvekilleri Musa Çam, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan da katıldı. Halkevleri adına konuşmalar yapıldı, teröre tepki gösterildi. Ardından kadınlar tabutu omuzladı, erkeklerin taşımasına izin verilmedi. Tabut Halkevleri üyelerinin oluşturduğu güvenlik kordonu içinde, kadınların omuzunda cenaze aracına kadar taşındı.

Berna Koç'un cenazesi HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Deniz'in cenazesinin bulunduğu Soğukkuyu Cami'ne getirildi. Terör kurbanı iki İzmirli kadının tabutları yanyana konuldu. Burada Ayşe Deniz'in ailesi ile Berna Koç'un arkadaşları, tabut başında gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra bir kez daha tabutları omuzlara alınan iki terör kurbanı, ardından Soğukkuyu Kabristanı'nde son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir İki Acıya Tek Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement