İzmir Üniversitelerinden Bahar Şenliklerinde "Zeytin Dalı" Duyarlılığı - Son Dakika
Güncel

İzmir Üniversitelerinden Bahar Şenliklerinde "Zeytin Dalı" Duyarlılığı

İzmir Üniversitelerinden Bahar Şenliklerinde "Zeytin Dalı" Duyarlılığı

İzmirli üniversiteliler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonuna, bahar şenlikleri yerine Türk kültürünü anlatan etkinliklerin yapılmasıyla destek verecek.

05.03.2018 12:29

İzmirli üniversiteliler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonuna, bahar şenlikleri yerine Türk kültürünü anlatan etkinliklerin yapılmasıyla destek verecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin önerisiyle Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Yaşar ve İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrenci konseyleri, bahar şenliklerinin kapsamının değiştirilmesine karar verdi. Öğrenci Konseyleri adına konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Buğra Kaan Günay; aklı, fikri ve vicdanı hür Türk gençleri olarak, kendilerine tarihsel sorumluluklar yüklendiğini belirtti. Günay, "Yükseköğretim kanununca dile getirildiği üzere Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan, toplum yararını kişisel çıkarının üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu gençleriz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren gençler olarak ülkemizin geleceği ve devletimizin bekası için bizlere tarihsel sorumluluklar yüklenmiştir. Üniversite öğrencileri adına ve öğrenci konseylerine iletilen talepleri doğrultusunda; üniversitelerimizde çeşitli eğlence faaliyet ve organizasyonları tertip edilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatında yaşıtlarının ülkenin geleceği ve güvenliği için kahramanca mücadele ettiğine dikkat çeken Günay, şunları söyledi: "Üniversitelerimizde çeşitli eğlence faaliyet ve organizasyonları tertip edilmesi kanaatimiz gereği abesle iştigaldir. Bu nedenle İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrenci konseyleri olarak; İzmir genelinde üniversitelerde düzenlenmekte olan geleneksel bahar şenliklerinin içeriğinin ve kapsamının değiştirilmesinde karar kılınmıştır. Geleneksel bahar şenlikleri yerine ülkemizin ulusal güvenliğini tehdit eden terör güçlerine karşı milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, Türk kültürünü yaşatan ve yücelten, çeşitli paneller, etkinlikler ile kültürel ve sportif faaliyetlerin düzenlenmesine karar kılınmıştır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Üniversitelerinden Bahar Şenliklerinde 'Zeytin Dalı' Duyarlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement