İznikli hayırsever, bakkal bakkal gezip yoksulların borcunu ödedi - Son Dakika
3. Sayfa

İznikli hayırsever, bakkal bakkal gezip yoksulların borcunu ödedi

İznik'te bir hayırsever çevre mahallelerde bulunan 4 bakkala giderek dar gelirli 14 vatandaşın veresiye defterlerindeki 6 bin TL'lik borcu ödedi.

07.05.2020 10:02  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik ilçesindeki 4 ayrı bakkala giden bir hayırsever, veresiye defterindeki borçları ödemek istediğini söyledi. 14 vatandaşa ait 6 bin TL'lik borcu ödeyen hayırsever, bugünlerde ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

TOPLAM 6 BİN TL ÖDEDİ

Bursa'nın İznik ilçesindeki Yeşil Cami, Mahmut Çelebi ve Yeni Mahalle'de bulunan 4 bakkala giden bir hayırsever, vatandaşların borçlarını ödemek istedi. Hayırsever, veresiye defterinde dar gelirli 14 vatandaşa ait olan 6 bin TL'lik borcu ödedi. Yeni Mahalle'de Mücahit adlı bakkalın işletmecisi İlyas Çakmak, yaşananları şöyle anlattı: "Akşamüstü ismini açıklamayan bir vatandaş geldi. Veresiye defterimi açmamı istedi. Defterde yaklaşık 15 kişi kayıtlı. İçlerinden ciddi anlamda ihtiyaç sahibi olan 4 kişiyi belirledik. Hepsinin toplam borcu bin 800 TL tuttu. Çıkarıp hepsini ödedi" ifadelerini kullandı.

İznikli hayırsever, bakkal bakkal gezip yoksulların borcunu ödedi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa İznikli hayırsever, bakkal bakkal gezip yoksulların borcunu ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • BAŞKENTLİ.: BURADA AMAÇ BENCE DİYER HAYIRSEVERLERİ HAREKEE GEÇİRMEK YİNEDE SAĞ OLSUNLAR GUZEL BİŞE . 7 0 Yanıtla
  • bir garib osmaniyeli: böyle olmalı gerçek mümin 7 0 Yanıtla
  • My: Allah razı olsun ama dinimizde bu hayırların gizli tutulması gerekmiyormu olay haber bile olmuş rakamda belli 3 0 Yanıtla
  • Bozok: İslam dininde bizlerin bildiği sadaka dahi versen sağ elle versen bile sol el bilmesin derler manşetlerde olmak yada bakın bu hatırları Zengin insanlar bu ödemeleri yapıyor insanlara iyilik olsun birde Ramazan mübarek gündeyiz teşvik amaçlı ise doğru değil ülkede vatandaşı esnafı bu yola sevk etmek doğru değil herkesin imkanı ölçüsünde yapılır gazetelere manşet olarak yapılmaz sadece ohh ne ala esnaf beklesin birimi gelsin veresiye defterini kapatsın sadece acizlik 0 0 Yanıtla

Advertisement