Japon Yardım Gönüllüsü Konnai Tekrar Van'da - Son Dakika
Güncel

Japon Yardım Gönüllüsü Konnai Tekrar Van'da

9 Kasım'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı olarak kurtulan Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, tekrar geldiği Van'da 'Evimdeyim şimdi' diye konuştu.

30.01.2012 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 Kasım'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı olarak kurtulan Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, tekrar geldiği Van'da 'Evimdeyim şimdi' diye konuştu.

Association for Aid and Relief (AAR) adlı Japon yardım organizasyonu gönüllüsü Miyuki Konnai, yardım çalışmalarını bıraktığı yerden devam ettirmek için tekrar Van'a geldi. Van'da onuruna verilen yemeğe katılan Konnai, Van'da iki hafta boyunca yardım çalışmalarına katılacağını ifade etti. Van'a döndüğüm için çok mutlu olduğu da söyleyen Konnai, her şey için tekrardan Van halkına çok teşekkür ettiğini belirtti. Konnai, "Geçtiğimiz aydan beri buradayız ve yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Depremde

zarar gören köylere gıda ve farklı yardımlarda bulunuyoruz. Aynı zamanda depremde zarar gören tandır evlerinin yenisini yapmak suretiyle tandır yapacağız. Okuldaki öğrencilere çanta, mont ve ayakkabı temin edeceğiz" dedi.

Gittiği yerlerde Van halkı tarafından çok iyi bir şekilde karşılandıklarını anlatan yardım gönüllüsü Konnai, Van halkına müteşekkir olduklarını vurgulayarak, "Her zaman beni ve Miyazaki'yi hatırlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları projenin Japon halkı tarafından desteklendiğini de kaydeden Miyuki Konnai, ayrıca maddi desteği fonlarla desteklenen kuruluşlar tarafından sağlandığını belirtti. Konnai, aynı zamanda projelerini bir tıp doktorunun da desteklediğini vurguladı.

Gazetecilerin, yaşanan depremin ardından Van'a tekrar dönmenin nasıl bir duygu olduğu şeklindeki sorusuna ise Türkçe, 'Evimdeyim şimdi' diye cevap verdi.

Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, Bayram Oteli'nin enkazında kalarak hayatlarını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir için de programını takip eden DHA Van Muharibi Murat Çağlar ile görüşerek başsağlığında bulundu.

23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından Japon doktor Atsushi Miyazaki ile Van'a gelerek yardım çalışmalarına katılan Miyuki Konnai, konakladıkları Bayram Oteli'nin 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılması sonucu kaldığı enkazın altından yaralı olarak kurtarılmıştı. Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ise enkazda yaşamını yitirmişti. - VAN

Japon Yardım Gönüllüsü Konnai Tekrar Van\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Japon Yardım Gönüllüsü Konnai Tekrar Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement