Fenalaşıp tren raylarına yığılan ve vatman tarafından kurtarılan genç kadın: Beni fark etmeseydi ölebilirdim - Son Dakika
Güncel

Fenalaşıp tren raylarına yığılan ve vatman tarafından kurtarılan genç kadın: Beni fark etmeseydi ölebilirdim

Samsun'da tramvay beklediği durakta aniden fenalaşıp raylara düşen kadın, vatmanın dikkati sayesinde kurtarıldı. Genç kadın, "Arkadaşımla konuşuyordum, tramvayın gelmesine 1 dakika vardı. Sonrasını hatırlamıyorum" derken, vatman ise "Karanlıktı, iyi ki fark ettim. Yardım edebildiğim için çok mutluyum" dedi.

02.02.2021 09:11  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Ocak'ta Atakum ilçesinde hatif raylı sistemin Türk-İş durağında meydana gelen olayda,durakta tramvay bekleyen Merve Huntürk (21), aniden fenalaşıp raylara düştü. Bir süre sonra durağa yaklaşan tramvayın makinisti Merve Yıldız Öker (33), raylar üzerindeki Huntürk'ü fark etti.

İLK MÜDAHALEYİ KENDİSİ YAPTI

Tramvayı durduran Öker, baygın olan genç kıza ilk müdahaleyi de kendisi yaptı, ardından da durumu Hafif Raylı Sistem Kontrol Merkezi'ne bildirdi. Bunun üzerine durağa sağlık ekipleri sevk edildi. Huntürk, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

"TRAMVAYIN GELMESİNE 1 DAKİKA VARDI, SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan müdahale sonrasında Merve Huntürk, taburcu oldu. Neden bayıldığının teşhisi için doktora gittiğini ve sürecin devam ettiğini söyleyen Huntürk, yaşadıklarını anlattı. Evine gitmek için tramvaya binmek üzere durağa gittiğini belirten Huntürk, "Tramvay durağına geldim. Telefonla arkadaşımla konuşuyordum, panoda yazan tramvayın geliş süresine baktım, 4 dakika yazıyordu. En son 1 dakikaya kadar gördüm sonrasını hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda yatıyordum, yanımda vatman hanımefendi ve birkaç tane de vatandaş vardı. Sonra beni hastaneye götürdüler. Gerekli müdahaleler yapıldı sonra da taburcu oldum. Daha önce de birkaç defa bayılmıştım. Sadece bu kadar ileri boyutlu ilk defa oldu. Şu anda tam bir teşhis konulmadı hala tahlillerle uğraşıyorum. Sonucu ben de bekliyorum" dedi.

"FARK ETMESEYDİ ŞU AN ÖLMÜŞ OLABİLİRDİM"

Güvenlik kamerası görüntüsünü izlediğinde kendisini çok kötü hissettiğini söyleyen Merve Huntürk, "Kendimi o halde görmek beni çok üzdü. Zaten hayatta olmam bir şans eseri bir mucize olduğumun bilincindeyim. Sosyal medya üzerinden makinist Merve Hanım'a ulaşıp teşekkür ettim. Allah ondan razı olsun. Allah beterinden korudu, daha kötü sonuçlar olabilirdi. Sonuçta rayların üzerine düşüyorum, Allah kurtardı beni. Beni görmeseydi, sonuçta fark etmeyebilirdi, kısıtlama vardı, sokakta kimse yoktu. Dikkat etmeyebilirdi, yavaşlamaları da zor olan araçlar tramvaylar. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir mucize eseri hayatta kaldım. Eğer fark etmeseydi şu an hayatta bile olmayabilirdim. Çok kötü şeyler olabilirdi. Hayatının kıymetini bilsin herkes. Şu anda geçirdiğimiz bir saniyenin bile ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlıyorum" diye konuştu.

Tramvaya gelmesine 1 dakika kala raylara düşen genç kadını, vatmanın dikkati kurtardı

"YARDIM EDEBİLDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Raylara düşen genç kızı fark edip tramvayı durdurarak ilk müdahaleyi yapan 4.5 yıllık makinist Merve Yıldız Öker ise, "Her gün aslında birçok olay, tehlike atlatıyoruz aslında ama böyle bir olay yaşamadım daha önce. Dikkat bizim için çok önemli. Gördüğüm anda koşup yardım ettim. Makinistlik görevinde dikkat çok önemli bir unsur. Hat içerisinde günde onlarca olayla karşılaşabiliyoruz, yaya, hayvanlar girebiliyor. O akşam da dikkatim sayesinde, fark edilemeyebilirdik, hava karanlıktı çünkü. Daha geç fark edebilirdim, sonuçta trenler ağır makineler olduğu için durma payları biraz daha uzun, normal araçlar gibi değil. Geç fark ettiğimde daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Çok mutluyum yardım edebildiğim için. Erken fark ettiğim, daha kötü sonuçlar olmadığı için mutluyum. Kısıtlama saatindeydi, kimse yoktu geç fark edilseydi belki daha kötü olurdu" dedi.

Tramvaya gelmesine 1 dakika kala raylara düşen genç kadını, vatmanın dikkati kurtardı
Fenalaşıp tren raylarına yığılan ve vatman tarafından kurtarılan genç kadın: Beni fark etmeseydi ölebilirdim
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenalaşıp tren raylarına yığılan ve vatman tarafından kurtarılan genç kadın: Beni fark etmeseydi ölebilirdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • vatandaş: vatman hamfendiye çok teşekkür ediyoruz genç bir kardeşimizi dikkati sayesinde hayatını kurtardı büyük bir mücize her ikisi için. 18 2 Yanıtla
  • sibel: kızım göbeğini kapatan giyseydin giyseydin keşke üşümüyormusunuz bu kış günü 9 6 Yanıtla
    sibel hanım yok artık: Sibel hanım affedersiniz ama akli sıkıntıya mı sahipsiniz? kızcağız ölümden dönmüş hala milletin açıkta kalan yerleriyle ilgileniyosunuz. Üşürse de kendine üşür. Bırakın bu yalancıktan iyi niyetleri. Karşınızda açık giyinen insan görmek istemiyosanız kapayın efendim gözünüzü 1 0
  • memoli: hayalimdeki eş adayı 0 0 Yanıtla

Advertisement