Kadınlar Ve Değişim - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadınlar Ve Değişim

Kadınlar Ve Değişim

8 Mart 2011 Dünya Kadınlar Günü Vesilesiyle İki Kadın Yazar, Renate Welsh ve Müge İplikçi, Kitaplarından Bölümler Okuyacaklar ve Kadınların Toplumdaki Rolü Üzerine Tartışacaklar.

03.03.2011 15:16

Renate Welsh 1969 yılından beri hem çocuk ve gençlik kitapları hem de yetişkinler için kitaplar yazdı.

Bu kitaplar için aldığı çok sayıda ödülün yanı sıra birkaç kez üst üste Avusturya Çocuk Edebiyatı Devlet Ödülü, Viyana Şehri Çocuk ve Gençlik Kitapları Ödülü ve 1980 yılında Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü'nün sahibi oldu. Renate Welsh 2008 yılında yayınlanan "Großmutters Schuhe" adlı romanından bölümler okuyacak. Yazar bu romanında gerçekçi ve sade bir dille, ölen anneannenin cenaze töreni için biraraya gelen bir ailenin portresini çiziyor.

Müge İplikçi Türkiye'de kadının toplumdaki konumunu ele aldığı öyküleriyle tanındı. Bugüne kadar beş öykü kitabı ve üç romanı yayımlandı. Eserleri çeşitli dillere çevrilen yazar, 1996'da Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü'nü aldı. Müge İplikçi, 1960-2000 yılları arasında iki büyük siyasal depremden etkilenen üç kadının hayat hikayesini anlattığı "Cemre" adlı romanından bölümler okuyacak.

Toplantının moderasyonunu, Goethe Enstitüsü edebiyat projeleri sorumlusu Fügen Uğur üstlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kadınlar Ve Değişim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement