Kahramankazan Kavun Pazarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kahramankazan Kavun Pazarı Açıldı

Kahramankazan ilçesinde geleneksel kavun pazarı, düzenlenen törenle açıldı.

12.09.2017 13:55

Kahramankazan ilçesinde geleneksel kavun pazarı, düzenlenen törenle açıldı.

Belediye öncülüğünde Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde kurulan kavun pazarının açılışına, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ünal, kavun üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Ertürk, açılışta yaptığı konuşmada, çiftçilerin bereketli ve kazançlı bir sezon geçirmesi ve emeklerinin karşılığını almaları dileğinde bulundu.

Kahramankazan kavunu hakkında bilgi veren Ertürk, "Kavunumuzun ülke genelinde tanınır olması nedeni, kendisine has koku, tadı ve aromasıyla dayanıklılığının yanı sıra Cumhurbaşkanımız tarafından tercih ediliyor olmasıdır. Cumhurbaşkanımız Kahramankazan'dan her geçtiğinde yol kenarında bir tezgahta durur, kendi eliyle kavunu seçer, kendi eliyle keser ve etrafındakilere ikram eder. Yine bu yıl da kavunumuzu kendilerine ulaştıracağız." dedi.

Gelenek olduğu üzere pazarın açılışına katılan üreticiler arasında kura çekildi.

Kurada adı çıkan 4 üreticinin kavununun pazarlık usulüyle belediye tarafından satın alınmasıyla sezon açılmış oldu. Milletvekili Alparslan ve üreticiler arasında yapılan pazarlık sonucu pazarda kavunun kilogram taban fiyatı 2,5 lira olarak belirlendi.

Bereketli sezon temennisiyle yapılan duanın ardından pazarın açılışı yapıldı. Açılışa katılanlara kavun ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramankazan Kavun Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement