KAHRAMANMARAŞ'TA EREZYON RİSKİNE KARŞI SON BİR YILDA 1 MİLYON 500 BİN FİDAN DİKİLDİ - Son Dakika
Güncel

KAHRAMANMARAŞ'TA EREZYON RİSKİNE KARŞI SON BİR YILDA 1 MİLYON 500 BİN FİDAN DİKİLDİ

KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Keklikderesi bölgesine sel taşkınları ve erozyon riskinden dolayı son bir yılda 1 milyon 500 bin fidan dikildiğini söyledi.

25.07.2019 17:07  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Keklikderesi bölgesine sel taşkınları ve erozyon riskinden dolayı son bir yılda 1 milyon 500 bin fidan dikildiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü Keklikderesi'nde 'Kahramanmaraş Yeşilkuşak Orman İçi Ağaçlandırma Erozyon Kontrolü Uygulama Projesi' tanıtım programı düzenledi. Düzenlenen programda yapılan çalışmalar yerinde incelenirken, proje kapsamında 1 milyon 500 bin fidan dikildiği belirtildi.

Programa Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ve İmran Kılıç, Orman Müdürlüğü çalışanları ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin dünyadaki orman varlığını arttıran ender ülkelerden birisi olduğunu dile getiren Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, son bir yılda yapılan çalışmalar ile erozyon riskinin en aza indirildiğini ve 1 milyon 500 bin fidanın toprakla buluştuğunu ifade etti.

Altındaş, Buradaki keklik deresi projemiz kapsamında bu sahada 3 yıldır çalışıyoruz. Buradaki neredeyse bütün fidanlar meslektaşlarımız tarafından dikilmiştir. Daha önce Akdere bölgesinde oluşan erezyon sonucu bir vatandaşımızı kaybetmiştik. Keklik deresi de aynı riski taşıyan bir bölge. ve bu dereyi ağaçlandırmamız gerektiğini düşündük. 3 yıllık çalışmamızın sonucunda burayı ağaçlandırdık dedi.

Program sonunda protokol üyeleri fidan dikimi gerçekleştirdi.

KAHRAMANMARAŞ\'TA EREZYON RİSKİNE KARŞI SON BİR YILDA 1 MİLYON 500 BİN FİDAN DİKİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAHRAMANMARAŞ'TA EREZYON RİSKİNE KARŞI SON BİR YILDA 1 MİLYON 500 BİN FİDAN DİKİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement