Kalbimdeki Deniz'den Kadına Şiddete Hayır! - Son Dakika
Magazin

Kalbimdeki Deniz'den Kadına Şiddete Hayır!

Kalbimdeki Deniz\'den Kadına Şiddete Hayır!

ÖZGE ÖZBERK "Oyunculuk kimliğimin dışında bir kadın olarak, Kadın Şiddetine farkındalık sağlayan bir projede olmak benim için çok önemli…

17.11.2017 09:19  Güncelleme: 09:21

Diyar ve Serdem'in cenaze sahneleri çekiminde Kadın Meclislerinin hazırladığı pankartlar ve öldürülen kadınların gerçek fotoğrafları kullanıldı. Sessiz kalmıyoruz ve kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum…"dedi.

KUTSİ "Dizinin proje tasarımcısı Birsel Çıkıncı ve senaristi Funda Çetin'in, Kadına Yönelik Şiddete karşı farkındalık yaratma hassasiyeti ve bizimde bunun bir parçası olmamız bir annenin evladı olarak büyük önem taşıyor. Projenin ilk bölümlerinden itibaren, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile ortak bir çalışma sürdürüyoruz. Cinsiyet ayrımının ve her türlü şiddetin olmadığı bir yaşam için Kalbimdeki Deniz ekibi olarak kadınların yanındayız" dedi.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE ÖRNEK DİZİ "KALBİMDEKİ DENİZ"

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile kadına yönelik şiddetle mücadelede, ortak çalışma içerisinde olan Fox ekranlarının sevilen dizisi Kalbimdeki Deniz, 45. bölümünde Diyar ve Serdem karakterlerinin öldürülmesi üzerine işlenen töre cinayetiyle, gündemde olan kadına yönelik şiddete çözüm önerileri getirerek farkındalığı arttırıyor.

Kalbimdeki Deniz güçlü hikayesiyle kadına yönelik şiddetin toplumdan silinmesi için yasal düzenlemelerin değişmesi üzerine devlet kuruluşlarına da destek veriyor.

Yapımcılığını Pastel film Yaşar İrvül ve Efe İrvül'ün yaptığı, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas'ın üstlendiği, senaryosunu Funda Çetin'in yazdığı ve proje tasarımını Birsel Çıkıncı'nın yaptığı, başrollerini Kutsi, Özge Özberk, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Hakan Eratik'in paylaştığı, "Kalbimdeki Deniz" bu hafta töre cinayetleri ve kadına şiddette hayır diyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Kalbimdeki Deniz'den Kadına Şiddete Hayır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement