Kamalak'tan Türkistanlılara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kamalak'tan Türkistanlılara Ziyaret

Kamalak\'tan Türkistanlılara Ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adana'daki mitingin ardından Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

13.03.2014 15:36  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adana'daki mitingin ardından Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Kamalak'a Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakup Budak ile Seyhan Belediye Başkan Adayı Hamza Çalışkan da eşlik etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren dernek başkanı İlker Medeni, Kamalak'a dobpu diye tabir edilen takke ve çaban adındaki cübbe hediye etti.

Burada konuşan Mustafa Kamalak, "Türkistanlılar derneğimiz Mart ayında her yıl 'Türkistan Mücadelesini ve Mücahitlerini Anma' etkinlikleri yapıyor. Türkistanm milli mücadelesi için, Rus zulmüne karşı mücadele eden kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Ortadoğu, Balkanlar, Asya, Kafkaslar ve Avrupa'nın önemli merkezinde bulunan Türkiye, Türk kökenli ülkeleri birleştirici ve tüm bu bölgelere liderlik ağabeylik yapması gerekirken, batıya uşak olmuş tarihte mücadele ettiklerimizle dost olmuştur" dedi.

Hükümetin Çin'deki Doğu Türkistanlılara sahip çıkamadığını savunan Kamalak, medyanın da bu konulara değinmediğini, hükümet suni gündemle herkesi oyaladığı için Doğu Türkistan gibi birçok önemli meselelerin gündeme gelmediğini ifade etti.

Türkiye'nin ancak Saadet Partisi ile Türkiye merkezli büyük bir güç olarak tüm Türk ve İslam ülkelerine sahip çıkabileceğini kaydeden Kamalak, "Türkiye ancak milli görüş ile lider bir ülke olarak sahneye çıkabilecektir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamalak'tan Türkistanlılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement