Kanada, İngiltere'deki Taç Giyme Töreni Öncesi Vatandaşlarını Uyardı - Son Dakika
Güncel

Kanada, İngiltere'deki Taç Giyme Töreni Öncesi Vatandaşlarını Uyardı

Kanada, İngiltere\'deki Taç Giyme Töreni Öncesi Vatandaşlarını Uyardı

Kanada hükümeti, İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine katılmak için seyahat edecek vatandaşlarını olası terör saldırısı tehdidi konusunda uyardı. Resmi web sitesinde yayımlanan seyahat uyarısında, Londra'da büyük kalabalıkların beklendiği ve yeni saldırıların olabileceği belirtildi. Vatandaşlar, özellikle halka açık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

03.05.2023 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada, İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine katılmak için Birleşik Krallık'a seyahat edecek vatandaşlarını, "olası terör saldırısı tehdidi" karşısında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kanada hükümetine ait resmi web sitesinde yayımlanan seyahat uyarısında, taç giyme töreninden önce ve sonraki günlerde Londra'da büyük kalabalıkların beklendiği ifade edildi.

Birleşik Krallık'ta daha önce, Londra Köprüsü'ndeki bıçaklı saldırı ile Westminster Köprüsü'ne yapılan araçlı saldırı benzeri olaylara da dikkat çekilen açıklamada, "İngiltere'de yeni saldırılar olması muhtemeldir. Bu saldırılar, halka açık alanlarda, bıçakla ve araçla saldırıların yanı sıra patlamalar gibi rastgele şiddet olayları şeklinde olabilir. Dolayısıyla, ihtiyatlı olun." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, resmi binalar, ibadethaneler, havalimanları ve turistik mekanların en çok tercih edilen saldırı hedefleri arasında yer aldığı kaydedilerek, "Halka açık alanlarda her zaman çevrenizi kontrol edin. Özellikle, halka açık kutlamalar, spor etkinlikleri, dini merasimler ve siyasi etkinliklere katılırken dikkatli olun." uyarısında bulunuldu.

Kanada hükümeti ayrıca vatandaşlarına ulaşım alanında önemli gecikme ve aksaklıklar yaşanabileceği konusunda hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

Birleşik Krallık iç istihbarat servisi MI5, terör tehdidi seviyesini İngiltere, Galler ve İskoçya'da 3. aşama olan "önemli", Kuzey İrlanda'da ise 4. seviyedeki "ciddi" olarak açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada, İngiltere'deki Taç Giyme Töreni Öncesi Vatandaşlarını Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement