Kanuni ve Hürrem Sultan'lı Edirne Tanıtım Filmi - Son Dakika
Güncel

Kanuni ve Hürrem Sultan'lı Edirne Tanıtım Filmi

Kanuni ve Hürrem Sultan\'lı Edirne Tanıtım Filmi

Edirne Valiliği'nin kentin tanıtımı için hazırlattığı filmde, Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'a da yer verildi.

28.01.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valiliği'nin kentin tanıtımı için hazırlattığı filmde, Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'a da yer verildi. Filmde, Hürrem Sultan'ın seferden dönen Kanuni Sultan Süleyman'ı Edirne Sarayı'nda pencerede hasretle beklediği belirtildi.

Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla HD kalitesinde 17 dakika 45 saniyelik bir Edirne tanıtım filmi hazırlandı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcen ve Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikrit Dişlioğlu ile birlikte, Meriç Nehri kenarındaki Polis Bahçesi'nde tanıtım filmi gazetecilere gösterildi. Vali Duruer, Edirne'de, yürütülen projeler hakkında da bilgiler verdi.

HÜRREM SULTAN, KANUNİ'Yİ EDİRNE'DE BEKLERDİ

Tanıtım filminde, Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin tarihi yerleri, köprüleri, nehirleri, Selimiye Camisi, turistlik yerler ve Kırkpınar güreşleri yer aldı. Osmanlı padişahları tarafından yaptırılan tarihi yapılardan da söz edildiği filmde, Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman da oyuncular taarfından canlandırıldı. Bu görüntülerin üzerine yapılan seslendirmede, 'Bazı padişahlarımız sefere Edirne sarayından gider, hatta tarihte adıyla ses getiren Hürrem Sultan dahi Kanuni Sultan Süleyman'ın sefer dönüşü, Edirne Sarayı'na gelerek büyük bir hasretle yolunu gözlerdi' denildi. Tanıtım filminde, güreşlerin Kırkpınar zamanında değil de tanıtım için iki pehlivana yaptırılması eleştiri aldı.

MAGAZİN TARAFI

Filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Duruer, "Tanıtım filminde güreşlerle ilgili bir tenkit geldi. Haklılar tabii ki. Senaryo şeklinde yapıldı. Kanuni'nin malum olduğu üzere eşi ile ilgili konu, biraz magazin tarafı. Biraz magazin katılması düşüncesi ile yapıldı. Ama gerek ses, gerek metin gerek çekimler ve müziği gayet uyumlu olarak değerlendiriyorum. Edirne ile ilgili yüzlerce film yapılabilr. Bu bu şekilde tanıtmak istedik" dedi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanuni ve Hürrem Sultan'lı Edirne Tanıtım Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement