Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler - Son Dakika
Güncel

Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler

SP Lideri Temel Karamlollaoğlu, Madımak Oteli'nde yaşananlara ilişkin "Ben katliam olarak görmüyorum. Pencereleri açmadıkları için insanlar öldü" dedi. 1993 yılında yılında yaşanan olayda 33 kişi yanarak can vermişti.

26.05.2018 13:33  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi çalışmalarına hız verdi. Artı TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP Lideri; Madımak olaylarını yorumladı.Yaşananların katliam olmadığını belirten Karamollaoğlu, içeride can verenlerin neden pencereleri açmadığını sordu.

Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler

"PENCERELERİ AÇMADIKLARI İÇİN İNSANLAR ÖLMÜŞ"

Temel Karamollaoğlu, "Katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir. Bu, hakikaten çok acı olarak tarif edilir. Ancak; katliam demek kasıtlı olarak ben bu insanları öldürmek için yaptım denirse olur. Onun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş; oteldeki perdeler yakılmış, arabalar yakılmış.. Arkasında da ateş bacayı sarmış. İçerideki insanlar da pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş" ifadelerini kullandı.

SUNUCUNUN ŞAŞKINLIĞI

Karamollaoğlu'nun, Madımak olaylarının yorumlamasından sonra program sunucusunun şaşkınlığı ekranlara yansıdı.

Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler

SORUMLU OLARAK GÖSTERİLMİŞTİ

1993 yılında Sivas Belediye Başkanlığı yapan Karamollaoğlu'nun göstericileri kışkırttığı iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı yanarak can vermişti.

Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler
Karamollaoğlu\'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler

Son Dakika Güncel Karamollaoğlu'ndan Skandal Madımak Yorumu: Katliam Değildi, Pencereleri Açmadıkları İçin Öldüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    10:56 Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve diğer davetliler katıldı.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi
    10:56 Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin çalındığını fark eden esnaf, hırsıza seslenerek görüntülerle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen esnaf, bitkinin kimliği belirsiz bir kadın tarafından köklenerek çalındığını tespit etti. Esnaf, çalınan bitki ve içerisindeki değerli taşların geri getirilmesini istedi.

  • FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    10:56 FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Boydak'ın, örgütün mali ayağında yer aldığı iddia ediliyor.

  • Bilecik'te 14 Hırsızlık Olayından Suç Kaydı Bulunan Şahıs Yakalandı
    10:56 Bilecik'te 14 Hırsızlık Olayından Suç Kaydı Bulunan Şahıs Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, bir otomobilin lastik, jant, akü ve stepnesinin çalınması ihbarı üzerine yapılan araştırmada, hırsızlık olayının şüphelisi olan ve 14 adet suç kaydı bulunan Y.A. isimli şahıs, Vezirhan beldesinde yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan kontrolde, ruhsatsız bir av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

  • Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti
    10:56 Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar tedavi altına alındı. Polis, kazayla ilgili incelemelerine devam ediyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Advertisement